5500 TL yazılım için laptop önerisi

pekhevesalamadim

Centipat
Katılım
18 Mayıs 2020
Mesajlar
2
Merhaba, ben yazılım öğrenmeye yeni başlayacağım ama bilgisayarı almışken iyi bir şey almak istiyorum. Bütçe 5.500 TL.
Almayı düşündüğüm PC'leri ekleyeceğim bunlardan hangisi işimi görür? Görmezse önerilerinizi bekliyorum.
Başta direkt 5.5K'lık Ideapad'i alacaktım ama 14Inc olduğunu fark ettim. Sıkıntı yaratır mı? Ekran boyutu çok önemli midir?



 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece yazılım için istiyorsan Gaming için istemiyorsan ekran kartı senin için önemli değil (bende yazılım okuyorum) bu sebepten dolayı 16 GB RAM'e sahip olan bir laptop bulmaya çalış bu devirde alacağın çoğu laptopun işlemcisi yazılım işlerini görücek kadar iyidir. SSD'si olan varsa SSD'li al seni çok daha hızlandıracaktır bende sadece HDD var bazen 1 - 2 dakika bekletebiliyor. :(

Ekran boyutu ise iş ekran boyutuyla pek ilgili değil ama monitörün 1080P olsun sonrasında zaten 2 veya 3 monitörle çalışmaya başlayacaksın. O yüzden ekran boyutu önemli değil 15.6" alabilirsin.
 
Bu bilgisayarların fiyatı ne olmuş böyle maşallah 🤣 Sana önerilerim kesinlikle SSD olsun tercihen minimum 256GB Samsung SSD'li olsun. Ram olarak 8GB ideal (RAM'i arttırabilir bir model tercih edersen çok çok daha iyi olur ileride 16GB'a yükseltirsin.) İşlemci olarak Ryzen 3500u 3700u veya i5 10.nesillere bakabilirsin. Yazın Ryzen 4000 serisi gelecek büyük ihtimalle onu bekleyebilirsin çok acelen yoksa. Ekran panelini kesinlike IPS tercih etmelisin. Yazılımcılar genelde mobil olduğu için dışarıda da kullanıcaksın bu yüzden IPS ve mat ekran önemli. Son olarak da batarya çok önemli bence bataryaya da dikkat et laptop satın alırken.Bu arada bende bilgisayar mühendisliği okuyorum.1 ay önce bende senin gibi yeni laptop almaya karar verdim. Lenovo Thinkpad ile Huawei Matebook D 14 arasında kaldım.Huawei matebook d 14 tercih ettim ve öneririm. D 15 de tercih edebilirsin. Fakat Thinkpadlerde kronik coil whine sorunu varmış o yüzden tercih etmedim. Ya huawei serisini öneririm ya da ryzen 4000 lerini beklemeni öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı