55000 TL laptop önerisi

Bütçe
55000

Mert Sarac

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2013
Mesajlar
10
Merhaba,

Yaklaşık 1.5 yıldır HP ProBook 450 G9 kullanıyorum. i7-1255u işlemci GeForce MX570a ekran kartı mevcut. Oyun vs bu bilgisayarda oynamam. Sadece iş için kullanılıyor. Ancak performanstan pek memnun değilim. Alındığı ilk günden bu yana cihaz sürekli en yüksek fan seviyesinde çalışıyor ve kasasına dokunulmayacak kadar çok ısınıyor. Geçtiğimiz hafta çalışırken bir anda kapandı. İçini açtığımızda birkaç parçanın eridiğini gördük. Garanti kapsamında onarıldı ama bugün de aşırı ısıdan kendi kendine kapanmaya başladı. Daha fazla uğraşmak istemedik, cihazı yenilemeyi planlıyoruz.

Yeni cihaz için şirketin koyduğu kısıtlar şu şekilde:
- Yanarlı dönerli her yerinde LED olan rengarenk bir model olmamalı.
- Çok zorda kalmadıkça AMD işlemci ve HP, Lenovo ya da Dell dışında bir marka istenmiyor.
- Bu markaların mümkünse kurumsal serilerinin (HP ProBook, Lenovo Thinkpad gibi) alınması isteniyor.
- KDV hariç 45000 TL'yi geçmemesi gerekiyor.

Benim önceliklerim şu şekilde:
- Memory en az 32 GB olmalı ya da 32 GB'a yükseltilebilir olmalı.
- USB Type-C display ve şarj desteği olmalı.
- Mümkünse 2 adet M.2 slotu olmalı.
- FN tuşu en solda ise bir şekilde CTRL ile yer değiştirebilir olmalı ve FN lock desteklemeli.
- 2 kg altında olmalı.
- Bazı durumlarda machine learning işlemleri yaptığım için CUDA destekli bir ekran kartı yer alması avantaj sağlar ancak şart değil.
- En önemlisi ise aşırı ısınmamalı.

Bu kadar kriter bir araya gelince cihaz bulmak çok zorlaştı. Bulduğum modellerde de ısınma konusunda emin olamadığım için cihazı kullanmış kişilerinin yorumlarının daha faydalı olacağını düşündüm. Kendi şahsi cihazım Huawei Matebook ve çok memnunum. Ancak onlarda da maksimum 16 GB Memory olduğu ve kurumsal serileri olmadığı için liste dışında kaldılar. Dediğim gibi AMD işlemci, HP, Lenovo'ya da Dell olması kısıtlaması eğer gerçekten mantıklı argümanlar sunulabilecek bir alternatif varsa esneyebiliyor.

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)
 
Asus Tuf
Hp Victus

İki cihazıda yoğun yükte denemedim hiç ancak bazıları Asusların çok ısındığını söylüyor. Nedense benim kullandığım Asus cihazlar hep ideal sıcaklıkta, stabil açlışıyordu. Tavsiye ederim. RTX 4070 ihtiyacınız olan bellek frekansını sağlıyor diye düşünüyorum. Firmanızın marka saplantısını aşabilirseniz bütçe dahilinde güzel ürünler.
 

Geri
Yukarı