5500TL ile sistem toplama önerisi

princessbean

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Genellikle 3D tabanlı programlar için (Blender, maya, AutoCAD vs.) bir sistem satın almak veya toplamak istiyorum. Başlık üzerinden de anlaşılacağı üzere bütçem 5500TL ve, maalesef bir monitöre de sahip değilim o yüzden monitör (IPS) de fiyatın içinde dahil olmak üzere bana yardımcı olabilir misiniz? Kullandığım programlar ve modellediğim oyun Asset'leri veya mekansal tasarımlar olsun... Daha çok işlemci ve bellek istiyor, ve ben bunun dışında aslında vadeli bir şey almak istiyorum. MMORPG oyunlarına da ilgim var. Black Desert Online gibi. Neyse, konumuza döneyim...

Ben bir şeyler yaptım ama...

İşlemci:
AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB cache soket AM4 işlemci.

Anakart:
-
Ekran kartı:
MSI GTX 1650 Super Aero ITX OC 4 GB.

RAM: (16 olsa çok çok iyi olur çünkü 3D tabanlı programlar için 1x8 yetmiyor.)
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual kit RAM.

Güç kaynağı - SSD: (fazla araştıramadım.)
-

Monitör: (22 inç ve IPS destekli olsa mükemmel olur..)
-

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1650S yerine RX 5500 XT ekleyebilirsin, ayrıca ocağı beklersen fiyatlarda düşüş bekleniyor.

Ocak'ta yeni piyasa çıkacak olan F/P donanımlar ve stok durumları için düşüş söz konusu.

Hocam benim de başıma geçenlerde bir durum geldi ama hala çözmüş değilim forumda da konusunu açtım fakat yeterli etkileşimi alamadım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz.

Hocam benim de başıma geçenlerde bir durum geldi ama hala çözmüş değilim forumda da konusunu açtım fakat yeterli etkileşimi alamadım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Eğer olabileceğim bir durumsa tabii ki olabilirim.

RAM olarak bu yeter:

Anakart olarak göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum.

SSD olarak önerimdir.

Ekran kartı olarak bunu öneririm.

Monitör olarak:

Eğer olabileceğim bir durumsa tabii ki olabilirim.

Hocam; sistemimin işlemci fanı ile oynarken yanlışlıkla fanın vidalarını gevşetmişim ve fan işlemciden havaya kalkmış. Sistemimi çalıştırdım Windows yavaş çalışıyordu ve kapandı. Sistemi tekrardan açtım ve Valorant'a girdim. Bilgisayarım tekrar kapandı. Bende ne oluyor diye baktığımda fanın havaya kalktığını gördüm fanı tekrardan sıktım. Ondan sonra sistemi tekrar başlattığımda monitörde sinyal yok hatası aldım. RAM'leri söktüm geri taktım yapabileceğim her şeyi yaptım ama bir türlü gelmedi ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Sistemin özellikleri;
Ryzen3 1200 AF.
RX570 8 GB Pulse.
16 GB 3000MHz RAM.
Bir de eğer bir şey olmuşsa garanti karşılar mı? Olmuşsa ne olmuştur? Biraz yardımcı olursanız sevinirim. Sistemi daha toplayalı 2 ay oldu ve bu konular hakkında fazla bilgim yok. Sistemi sinerji PC'den almıştım. Acaba anakart veya işlemci yanması gibi bir sorun mümkün olabilir mi? Sistemim tamamen açılıyor sadece monitörde sinyal yok hatası var.

En kötü ihtimalle işlemciyi yakmış olabilirsin tamamen tekrar söküp termal macunla takmayı dene Anakartta hata ışığı yanıyor mu eğer yanıyorsa onu bulup araştırmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…