5500TL İle Yayın İçin Sistem Toplama

@bgiannis B350 Tomahawk 2666MHz imiş sanırım sen OC yaptın. OC yapınca 3000 destekledi değil mi? OC yapınca ömrü kısalıyor mu her parça için soruyorum bunu. Anakart olsun işlemci olsun ekran kartı vs... B350 Tomahawl yerine MSI B350M GAMING PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart bunu koysam ne farkeder ? Buda mı OC yapılırsa 3200'e çıkar yoksa OC'suz mu? M olması sadece ram slot sayısı farkı mıdır ? @Barışçıl @Pantheon @ShadYaqz sizi de etiketledim bilgili olmanız ve alakanız için.Rahatsız ediyorsam affola.

Yok dostum estağfurullah.

BIOS'dan ufak bir hız aşırtma ile o frekansa ulaşılıyor, yani anakartın OC ile desteklediği fakat standart olarak desteklemediği hıza.

Ömür olarak ben hiçbir dezavantaj yaşanacağını düşünmüyorum açıkçası, yapılan işlem zaten güvenli ve destek sunulan bir işlem.

Attığın anakartta da aynı şey geçerli, parantezin içindeki O.C ibaresi 3200MHz'e sadece o yolla ulaşıldığını ifade ediyor. Ufak tefek farklar da mevcut diğer anakartlar ile arasında ancak en önemli farkı 2 RAM slotuna sahip olması, ileride yükseltme yapacağın takdirde başını ağrıtabilir.

@bgiannis Peki kurduğum yeni sistemle aralarında çok fark var mıdır? Varsa nelerdir işimi görür mü hem yayın hem oyun için? Eksiği(kasa ve gerekliyse PSU) ve fazlasıyla(soğutucu gerekli midir?) yazar mısın ?

İşlemciye OC yapmayı düşünüyorsan X çipsetli anakart tercih etmen daha doğru olur zira sıvı soğutma bile hazırlamışsın.

Hem render hem oyun için çok iyi bir sistem olacağını düşünüyorum. GTX 1070 kartının daha uygun fiyatlı versiyonları da var, onlara da bakabilirsin. Gaming X daha pahalıdır.

"Gerekliyse PSU" nedir? PSU olmadan sistem çalışmaz.

@bgiannis Vatan bilgisayarda toplanan sistemde olduğu için sıvı soğutmayı yazdım. OC yapmayı çok düşünmüyorum,anlamıyorum çünkü. Gerekliyse dememdeki sebep; bir kasa önerisi yapıp içinde PSU yoksa önerini öğrenmekti. Yayın ve oyun için bu ekran kartı yeterli midir? OC şartsa anlayan birine yaptırırız artık.Sinerjiden baktım fiyatları çok yakındı ondan Gaming X koydum. Nerde olduğu önemsiz daha uygununu gösterirsen sevinirim. Çok uğraştırıyorum böyle kusura bakma.O kadar para verince ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Baştan pc de toplayabilirsin zahmet olmazsa.Bu sistem iyi diyorsan da eksikleri halledelim hocam bir zahmet. Spec-alpha alacaktım psu yok dediler(yetersiz demişte olabilirler) ekstradan psu almam gerekecekti o yüzden başka kasada olabilir. Görüntü ilk sırada değil benim için.

Neden sürekli bgiannis arkadaşı etiketliyorsun onu anlamadım

OC şart değil, boşa anakart ve sıvı soğutma masrafına girme. Render için Ryzen 7 1700 zaten oldukça iyi bir halde geliyor.

İkisi de GTX 1070 ama arada 300 TL fark var, emin ol 300 liranı çöpe atmak istemiyorsan bunu al, farkı hissedemezsin bile: Ürünler - Nanokatalog Teknoloji Alışveriş Sitesi

Kasa olarak SPEC-ALPHA iyidir, yanına PSU olarak bunu alabilirsin, çok kalitelidir: SEASONIC S12II-620 80+Bronze 620W Power Supply SEA-S12II-620 En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da

@ShadYaqz Öncelikle seni etiketlemeyi öğrendim Sistem onun sistemiydi bilinçsizce onunla konuştuğumu sanıyorum idare et hocam yorgunluk. Amd Ryzen 7 1700 cepte. Anakart yazdığım iyi mi yada değiştirmemi öneriyor musun? Ekran kartını da hallettik. Kasamızda tamam lakin bir sorum var anakartımız bu kasa için uygun mudur? 620W iş görür diyorsanız PSU'da tamam. Ram 3000MHz mi olmalı 3200MHz mi? SSD falan onları ben ayarlarım.

Anakart uygundur, kasayla da herhangi bir sorunu yok. mATX bir anakart olduğu için sığmama gibi durumlar söz konusu değil.

RAM için 3000MHz ile 3200MHz arasında normalde hemen hemen hiçbir fark yok fakat siz 3200MHz tercih edebilirsiniz, Ryzen işlemciler resmen RAM frekansına aç oldukları için bir nebze iyi olabilir. Zaten arada çok fiyat farkı da olmadığı için 3200MHz alın, anakarttan da tam yararlanın derim. Tabii 3000 olması da sorun yaratmayacaktır.

@ShadYaqz Yardımların için teşekkür ederim. Bu sistem daha uygun fiyatlı oldu o yüzden bunu toplamayı düşünüyorum hayırlısıyla. Vakit ayırdığın için teşekkürler. Hayırlı forumlar.

@bgiannis @Pantheon @ShadYaqz Dostlar bir sorum olacak size bu sistemle alakalı. Amd Ryzen 7 alınca BIOS ile ilgili bir takım şeylerin yapılması gerektiği söylendi vatan bilgisayar tarafından. Bu sadece overclock işlemi için midir? Var mı bilginiz? Overclock sistem ömrünü düşürür mü? Yapılmalı mi, yapmasak bize eksisi var mıdır?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…