5500TL sistem toplama

Neoforza 8gb 3200mhz Cl16 1.35v Ddr4 Gamıng Sogutuculu Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İki tane.

5533, 72 TL

Sistemi toplarken fiyatı 10 TL arttı :)

Arkadaşlar selamlar. Uzun uğraşlarım sonucu bir miktar para biriktirdim. Sistem almak istiyorum, elbette en iyi fiyat performans sistemini toplamak istiyorum. Forumda tecrübe sahibi üstatlara danışmak istedim. Bütçem maksimum 5500TL. Önce kasa ardından monitör alacağım. Monitörü idareten VGA-DVI çevirici ile kullanmak gibi bir düşüncem var. Elimdeki tüm parayı dolar daha artmadan kasaya vermek istiyorum bu yüzden.
Bir çok siteye göz attım ancak neredeyse hepsi birbirinin aynı veya benzer bu fiyat aralığında. Kararsız kalınca sizlere danışmak istedim.
İtopya da ki bu sistemi 4900 lira ile az buçuk değiştirerek şöyle bir sisteme dönüştürdüm;

Eki Görüntüle 683716

Bu sistemin toplamı ise 5.674, 36 TL. Biraz bütçemi aştı ama göz ardı edebilirim 100-200 lira gibi aşmaları.
Tavsiyelerinizi, şunu alma bunu al, şunun yerine şunu koy dediğiniz ne varsa her yorumunuzu bekliyorum. Teşekkür ediyorum.
ustam ben kasa power hariç ikinci el topladım daha iyi oldu

Yine 5500 mü oluyor?

Bu arada yine de Modart PC'nin bilgisayarından kötü. Size laf söylemiyorum bu bütçede en iyi bilgisayar olabilir Modart PC'ninki.
Hocam Modart fan boyluğu yapmaya gerek yok. O sistemin anakartı kalitesiz ve SSD'si sorunlu.

Yine 5500 mü oluyor?

Bu arada yine de Modart PC'nin bilgisayarından kötü. Size laf söylemiyorum bu bütçede en iyi bilgisayar olabilir Modart PC'ninki.
Evet arada fiyat farkı yok. AMD Ryzen ™ 3 1200 AF 12nm Yeni Versiyon 3.1GHz (Turbo 3.4GHz) 8MB AM4 İşlemci | Teknobiyotik AMD Ryzen 3 3100 Cache 16MB AM4 65W 3.6GHz Kutulu İşlemci | En Ucuzu Akakçe
Yine 5500 mü oluyor?

Modart PC'nin sistemindeki anakartın soğutma bloğu bile yok. Az dahada ucuz yapacam diye eklenmiş bir anakart.

Hocam Modart fan boyluğu yapmaya gerek yok. O sistemin anakartı kalitesiz ve SSD'si sorunlu.
Araştırmakta fayda var. SSD sorunlu olan seri değil. Onlar SU630, 650 serisi, bu SU750. Videoda da açıklıyor zaten.

Kimsenin fanboyluğunu yapmıyorum.

Sırf anakart için o sistemden vazgeçmek olmaz. Overclock yapılmayacaksa anakart gayet yeterli. Neyine kalitesiz diyorsunuz onu da anlamadım.

O sistem bu bütçede tek olabilir. Yerine toplananlar ya 2600'lü veya 3100'lü oluyor, 8 GB RAM oluyor, 240 GB SSD oluyor. Sistemin içinde de bir tane kalitesiz parça yok denebilir. Sadece anakartın soğutucusu yok diye sistem kötü demek değil bu.

Araştırmakta fayda var. SSD sorunlu olan seri değil. Onlar SU730 serisi, bu SU750. Videoda da açıklıyor zaten.

Sırf anakart için o sistemden vazgeçmek olmaz. Overclock yapılmayacaksa anakart gayet yeterli. Neyine kalitesiz diyorsunuz onu da anlamadım.

O sistem bu bütçede tek olabilir. Yerine toplananlar ya 2600'lü veya 3100'lü oluyor, 8 GB RAM oluyor, 240 GB SSD oluyor. Sistemin içinde de bir tane kalitesiz parça yok denebilir. Sadece anakartın soğutucusu yok diye sistem kötü demek değil bu.
Demek istediğimiz anakart ucuza getirilmesi için konulmuş. OC yapmayacağını bilemeyiz arkadaşın. Sonuçta anakartı kötü benim sistemimde tek kötü parça yok aradaki fark bu.

Araştırmakta fayda var. SSD sorunlu olan seri değil. Onlar SU730 serisi, bu SU750. Videoda da açıklıyor zaten.

SSD sorunlu olmayabilir ama sende biraz araştırırsan insanların o anakartta sorun yaşadıklarını ve kesinlikle tavsiye edilmediğini görürsün.

A400'de son zamanlarda sağlık düşme sorunları ortaya çıkıyor, yerine SSD önerecekseniz iyisinden önerin bari. Ben sadece SU630 SU650 modellerinde sorun var diye biliyorum, anakartı B450 serisinin en giriş seviye anakartlarından biri ancak, bu demek değil ki anakart çöp? Gayet de kullanılır. 3500X için de değer diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı