5500XT Benchmark testlerinden daha düşük performans veriyor

Gheky

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, kartımın birçok Benchmark testinde olması gerektiğinden daha az performans veriyor. Öyle ki benimle aynı kartı kullanan fakat benim sistemimden daha düşük performanslı birleşenler içeren bilgisayarlar benim bilgisayarımı Benchmark testinde solluyor. Hatta 2013 yapımı Battlefield 4 oyununda Ultra ayarlarda bazen FPS değerlerimin 45'lere kadar düştüğünü gözlemleyebiliyorum.
Sistemimin BIOS'undan tutun ekran kartına kadar en güncel sürümünü kullanmaktayım. Detaylı virüs taraması yaptım. Radeon 20.10.1 sürümünü kullanmaktayım. İşlemcimi overclock olmadan da denedim 3-4 FPS daha düşük performans aldım.

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 3500X 4.0GHz (o.c)
Sapphire 5500XT 4 GB.
3600MHz 16 GB G.Skill RAM.
Gigabyte B450M S2H anakart.
600W Bronze PSU ile kullanmaktayım.
Örnek vermek gerekirse:
Benim sistemimdeki sonuçlar.

BENCHMARK.png

İzlemiş olduğum bir Benchmark testine ait sonuçlar. Görüldüğü üzere daha düşük bir işlemci ile, 3000MHz RAM'ler ile benim bilgisayarıma neredeyse 17FPS değerlik bir fark attı. (Görüntü ayarlar aynıdır.)

dsadasdas.png

Merhabalar, kartımın birçok Benchmark testinde olması gerektiğinden daha az performans veriyor. Öyle ki benimle aynı kartı kullanan fakat benim sistemimden daha düşük performanslı birleşenler içeren bilgisayarlar benim bilgisayarımı Benchmark testinde solluyor. Hatta 2013 yapımı Battlefield 4 oyununda Ultra ayarlarda bazen FPS değerlerimin 45'lere kadar düştüğünü gözlemleyebiliyorum.
Sistemimin BIOS'undan tutun ekran kartına kadar en güncel sürümünü kullanmaktayım. Detaylı virüs taraması yaptım. Radeon 20.10.1 sürümünü kullanmaktayım. İşlemcimi overclock olmadan da denedim 3-4 FPS daha düşük performans aldım.

Sistem özelliklerim:
Sapphire 5500XT 4 GB.
Örnek vermek gerekirse:

Eki Görüntüle 723358

İzlemiş olduğum bir Benchmark testine ait sonuçlar. Görüldüğü üzere daha düşük bir işlemci ile, 3000MHz RAM'ler ile benim bilgisayarıma neredeyse 17FPS değerlik bir fark attı. (Görüntü ayarlar aynıdır.)

Eki Görüntüle 723343
Birşey dikkatimi çekti. Video belleği neden sizde düşük gözükmekte ?

Sistem özelliklerim:
Sapphire 5500XT 4 GB.
Örnek vermek gerekirse:

Eki Görüntüle 723358

Eki Görüntüle 723343
Test edilen ekran kartı ile sizin sahip olduğunuz ekran kartı modelleri aynı olsa bile sürümleri farklı bilginiz olsun sizin testte kullandığınız 4gb versiyon diğer testte 8gb lık versiyon kullanılmış gözüküyor bilginiz olsun.

RAM'iniz tek kanal sanırsam. Bu yüzden olabilir.
Ramler çift slot olsa 8x2 şeklinde daha fazla performans alabilirdiniz.
Hayır, RAM'leri 2x8 şeklinde dual olarak kullanmaktayım.

Sanırım arkadaş 4 GB'lık versiyonu kullanıyor ama Benchmark testleri 8 GB'lık versiyon ile yapılmış.
Doğru, 4gb versiyonunu kullanmaktayım. Videoda ise 8gb versiyonu kullanılmış. Hepimiz biliyoruz ki VRAM 20fps gibi bir performans kaybına yol açmayacaktır.

İşlemci ve RAM'de etkiler performansını. Dolaylı olarak.
İyi işlemci bende sanırım negatif etkiliyor, paylaşımı bir daha okumanızı tavsiye ederim.

VRAM ile alakası yok VRAM aşılmadığı sürece ikisi de aynı FPS'yi alır. RX 570 Nitro+ 4GB ile ben bu değerleri almıştım siz çok düşük almışsınız.

Edit: Bu arada yeni fark ettim siz FPS sınırını kaldırmamışsınız 72FPS sınırı var oyunda ayarlardan kaldırın.

Dosya Ekleri

• 1490-2150-F4.png
    1490-2150-F4.png
    341 KB · Görüntüleme: 53
VRAM ile alakası yok VRAM aşılmadığı sürece ikisi de aynı FPS'yi alır. RX 570 Nitro+ 4GB ile ben bu değerleri almıştım siz çok düşük almışsınız.

Edit: Bu arada yeni fark ettim siz FPS sınırını kaldırmamışsınız 72FPS sınırı var oyunda ayarlardan kaldırın.
Merhaba, oyunun FPS kilidini (unlocked) yaptım, yukarıda da olduğu gibi. Zaten 30-60-Limitsiz yapabiliyorum sadece. 72 FPS gibi bir değere kilitleyemiyorum.

Edit: Eğer donanımsal anlamda bir sorun varsa kartın garantisi bitmeden garantiye yollayacağım daha ürün 2 aylık ve benim için hayal kırıklığı oldu. Battlefield 4 gibi neredeyse 8 senelik bir oyunda da 1080p'de Ultra ayarlarda 45 fps görünce bardağı taşıran son damla oldu.

Edit 2: Bu arada kartın ısı değerleri, kullanılma değerleri gayet yerinde. %98 kullanıldığı oyunlarda 2-3 saat oynadıktan sonra maksimum 65-68 derece görüyordu. Yani aşırı ısınma söz konusu da değil.

Edit 3: Bilgisayarı biraz kullandıktan sonra tekrar test yapayım dedim sonuç içler acısı. Discord dahil arkada çalışan hemen hemen her programı kapattım. Radeon Yazılımdaki performans düşüren özellikleri kapattım, köşe yumuşatma gibi gibi... Performansın artması gerektiği yerde daha da kötü oldu, ''Default Gaming'' ayalarlarıyla kullanmaktayım. Windows güç ayarı da Ryzen High Performance modunda. Birkaç dakika önce yapmış olduğum bir benchmark testi daha.
Benchmark3.png

benchmark2.png

2. Benchmark Testim
1604334356342.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı