5500XT R5 3600X sisteme 360 Hz monitör alınır mı?

Sistemimde işlemci olarak Ryzen 5 3600X var. Ekran kartım 5500XT. Buna 360Hz monitör alsam sıkıntı olur mu? Uyum sorunu yaşar mıyım?
Herhangi bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Vsync kullanıyorsan hiç sorun yaşamazsın muhtemelen. Ama ben olsam 144 ya da 240 alırdım sisteminiz için 360 biraz fazla gibi. Çoğu oyundan o kadar fps de alamayabilirsiniz.

O sistem CS:GO gibi bir FPS oyununda 300 FPS üzeri oynarsınız. Ama bana soracak olursanız 240 Hz yeterli sayılır. Xantares bile şu an 240 Hz kullanıyor. Yine de almak istiyorsanız alabilirsiniz. Herhangi bir uyumsuzluk ile karşılaşmazsınız.

Son düzenleme:
Fazla uçuk bir Hz değeri olduğunu düşünüyorum benzer bir sistemin var sadece işlemci tarafından benden iyi durumdasınız, bu sistemle rekabetçi oyunlarda da o kadar yüksek FPS değerleri alamayabilirsiniz belki düşük ayarlar da 300 FPS bandına ulaşabilirsiniz ondan emin değilim. Ama ben hep düşük ayarda oynuyorum her oyundan beklentiniz bu şekilde olacaksa o da yanlış çünkü rekabetçi harici yeni çıkan oyunlarda yeni nesil oyunlarda bu FPS değerlerini göremeyeceksiniz 144 Hertz veya 120 Hz monitor işinizi görecektir. Hem 360Hz monitorler çok pahalı değil mi ya?

240Hz'den sonrasının ağır abartı olduğunu düşünüyorum. Yüksek Hz değerine sahip monitörleri rekabetçi oyunlar için kullanırsınız, sisteminiz çoğu rekabetçi oyunda 360FPS veremez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı