Selamlar. Geçen sene bilgisayar toplamıştım. Topladığımdan beri bu sorunu anca 1 aydır yaşıyorum. İlk once Apex Legends veya CS:GO oynarken bilgisayarım aniden donuyordu 2-3 saniye sonra monitör, klavye ve Mouse'ın ışıkları gidiyordu. Daha sonra oyuna girebilmek için bilgisayarı güç tuşuna basılı tutup kapatıyordum sonra tekrar açıp oyuna bağlanıyordum. Bu sorun 2-3 hafta boyunca sadece oyunlarda oluyordu. Son 2 haftada ise bilgisayarım bazen hiç açılmıyordu kasadaki LED'ler ve SSD'nin ışıkları yanıyordu monitör, klavye ve mouse çalışmıyordu. Bazen ise yine oyunlarda gidiyordu bazen de bilgisayar açıldıktan 4 5 dakika sonra herhangi bir durumda kapanıyordu. Geçen gün AMD'nin uygulamasından driverların güncel olmadığını gördüm son sürüme güncelledim. Sorun 1-2 gün için geçmişti ama bugün tekrar Apex Legends oynarken dondu. Arkadaşlar SSD sağlık testi yap dediler sağlık seviyesi %98, performans seviyesi %100 çıktı. Sorunun ne olduğunu çözemedim.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
-PSU da olabilir ama OCCT ile power seçeneğini kullanarak deneyebilirsin 6.2.0 versiyonu üzerinde. Sorun olsa bile belli etmeyebilir.