5500XT ve 5600XT satışı durdu mu?

kralkesh

Femtopat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Piyasada 3 ay önce bulabildiğim 5500XT 8 GB 128 Bit ekran kartlarını internette de bulamıyorum. Şu an 5500 XT 4 GB modelleri var ve herhalde onlar da bitme noktasında, PCI 4.0 destekleyen ekran kartları olarak istenilen sonuca ulaşılamadı mı? Üretimi mi durdu veya herkes ekran kartı mı aldı bir anda... Hangi siteye baksam tükendi yazıyor. Gerçekten çok tutulan bir model mi oldu yoksa vazgeçilen bir proje mi? Bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ediyorum, eğer güncelleme ve diğer konularda destek alamayacaksak elimizdeki ekran kartını satıp üst model almayı düşünüyorum. MSI 8 GB 128 Bit aslında memnunum, yeni bir sistem toplayacaktım aynısını alayım diye bakınca bulamadım. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok sorunlarından kaynaklı olarak piyasa da adam akıllı kart yok ondandır bu durum. Tutmama gibi bir durumları yok merak etmeyin.
 
Üretimi durdu. Sonra da baktılar ki, "bu ekran kartının stoğu azalmış hemen kendi fiyatının 2 katına satayım" mantığı ile 3.5k civarında listeleniyor. Tavsiyem RTX 3050 Ti'ı ve AMD tarafındaki daha uygun fiyatlı ekran kartlarını beklemeniz.

Bir de şu etherium olayı da şu fiyatları gerçekten etkiledi.
 
Ekran kartı piyasası ne hale geldi böyle, 1-2 ay kadar önce bir arkadaşıma XFX 5500 XT 8GB adlı ekran kartını 1900 liraya aldık, şimdi düşününce bu paraya bulmak şu an imkansız gibi bir şey.
 
MSI 8 GB 128Bit GDDR6 PCI 4.0 aldığım fiyat 1790 liraya almıştım 2 ay oldu. Eğer yedek parça falan bulamazsam bozulduğunda işe yaramaz. Şu an bu fiyatın iki katına da bulamıyorum, zaten ekran kartı da yok piyasada. Anlayamadım ne olduğunu, ne yapacağımı da bilmiyorum. Sorun var mı desek hiçbir sorun da yok ortada aslında garip bir şey.
 

Geri
Yukarı