550W-650W aralığında PSU tavsiyesi

Bütçe
2500 max

Av.rider

Femtopat
Katılım
14 Aralık 2023
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, forumu bayağı kurcaladım fakat konular çok eski kaldığı için çoğu güç kaynağı piyasada kalmamış. Kalanlar da N11 diğer sitelerdeki güvenilmez satıcılar tarafından satılıyor. (yorumlarda bozuk geldiğini sistemini yaktığına kadar birçok şikayet var.) Örnek modeller Fsp Hyper 80+ Pro H3-650 650W Güç Kaynağı ve DeepCool PK550D 550W 80+ Bronze Güç Kaynağı.)

Vatan, İtopya veya benzeri güvenilir sitelerden satın alabileceğim ileriye dönük olacak 550W-650W aralığında kaliteli güç kaynağı tavsiye eder misiniz? Bütçe tercihim 2.000TL altı fakat çok kaliteli ve uzun ömür iş görecek bir PSU ise 2500'e kadar çıkabilirim.

Anakartım ASRock B550 + işlemci olarak Ryzen 5500 veya 5600 düşünüyorum kalan bütçeye göre karar vereceğim. -ekran kartına şu anlık para yetmiyor ikinci el bir şey (GTX 1050 Ti gibi) ayarlayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Andar Han MSI A650bn, Evet var hocam, 1800 TL geliyor uygun benim için, MSI PSU'lar genel olarak forumda hep kötülemişler ama bu modeli iyiymiş galiba.

@GFYT o modeli gördüm hocam ama hep bilinmedik satıcılar satıyor güvenemedim. Gaming.gen.tr sitesinde varmış güvenilir mi bilmiyorum. (2300TL) MSI 1800 geliyor 500 TL fazla vermeye değer mi sizce?

@Oreki O modeli de geçmiş konularda gördüm hocam ama Pazarama sitesini ilk defa duydum. Site pek güven vermedi. Bozuk gelebilir diye düşünüyorum. (N11, Hepsiburada vs sitelerdeki satıcılar tüketicilere bozuk gönderdiğine dair yorumlar gırla biraz...)
 
@Oreki O modeli de geçmiş konularda gördüm hocam ama Pazarama sitesini ilk defa duydum. Site pek güven vermedi. Bozuk gelebilir diye düşünüyorum. (N11, Hepsiburada vs sitelerdeki satıcılar tüketicilere bozuk gönderdiğine dair yorumlar gırla biraz...)


Yan tarafta arkadaşımıza aldırmıştım aynı linkten, sorunsuz eline ulaşmıştı. Ancak endişeniz varsa elbette anlarım, içiniz nerede rahat ediyorsa oradan alın.

MSI PSU'lar genel olarak forumda hep kötülemişler

Yani kötü modeline kötü diyoruz genelde, iyi modelleri de var onları da öneriyoruz. Her markanın bu şekilde, A650BN de iyi bir ürün.
 
@Oreki @Andar Han @GFYT Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bugün Vatan Bilgisayar'a gittim. Montajını yapabileceklerini söylediler. PSU olmayan ucuz bir kasa alacaktım. (RAMPAGE SHIVA 4x120mm Rainbow Fanlı MidT ATX Siyah Kasa fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, RAMPAGE SHIVA Kasa en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da) Şu model idare eder bir şeydi.

Sonra vatan çalışanı tutturdu o iyi değil sana Power'lı couper kasasını vereyim. Aynı model çok sattım pişman olmazsın diye. Bende Power modelini sorunca model yok sadece 80+ olduğunu öğrendim. Sonra ben bir araştırayım yarın kararımı veririm deyince bozuldu. Yok forumda herkes bir şey der ben 10'larca sattım hiçbir sorun yok falan diye.

Önerdiği kasa ise Cougar'ın şu modeliydi. Sıvı soğutmaya uygun olduğunu falan falan diye anlatıyor da ben hayatımda sıvı soğutma sistemim olmamış napayım uygunsa benim için parçaların uzun ömürlü kaliteli f/p olması önemli :) (COUGAR MX410 MESH-G RGB 4x120mm ARGB FANLI 650W 80 PLUS USB3.0 GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da )

Arkadaşlar tavsiyeniz nedir? Kasa fena değildi. Renkleri değişiyor falan ama psu nedir bilmiyorum.

MSI MAG A650BN 650W 80 PLUS BRONZE PSU ve 1400 tl'lik kasayı ayrı mı alayım yoksa soğutma vs(ucuz olanla fark varsa) şeyler için cougar'ın kasası mı avantajlı...​

 
@Av.rider emin değilim ama PSU olarak Cougar XTC 650 olması yüksek ihtimal ki A650BN daha iyi bir model.

Kasa için 2000 TL bütçeniz varsa şuna bakabilirsiniz;


Ya da yeni bir konu açıp bütçenizi de belirtirseniz daha iyi öneriler verenler de olacaktır.
 

Geri
Yukarı