550W PSU, RTX 2060-Ryzen 5 2600 besleyebilir mi?

Daha fazla  
Meslek
İnşaat-Endüstri Mühendisi
Sistem Özellikleri,
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI RTX2060 Ventus XS OC
  • TUF B450-PRO Gaming
  • Corsair 3200 MHz 2*8 Ram
  • Corsair SpecDelta Kasa 550W 80+ PSU ile
Kafama takılan 2 tane soru var. Forum sitelerinde araştırdım fakat her telden bir şey dendiği için kafam karıştı. Bu yüzden buraya konu açma gereği duydum.

1-) 1080P ultra grafiklerde 60Hz bir monitör için CPU ve grafik kartı optimizasyonu nasıldır? Darboğaz yaşar mıyım? Yaşarsam tahmini ne kadar olur?

Üstteki sorunun aynısını bu işlemciyi stok fanla hafif bir overclock yaptığımızı farz ederek düşünelim birde.

2-) 550W bir psu bu sistemi rahatlıkla besleyebilir mi?

Ekstra konsept sorusu: Farz edelim ki fps sınırı koymazsak, 144 hz bir monitörümüz var ve ekran kartımız bu gücü bize sağlayabiliyor olsun. Bu işlemci bu gücü stabil bir şekilde sağlayabilir mi?

R5 2600 işlemcisi 1080P'de 2060'a ve her oyuna yeterli gelecektir.

550W dandik olmayan bir PSU çok rahat şekilde 2600-2060 ikilisini besleyebilir.

Son soru için görece cevap vereyim. Bazı spesifik oyunlarda farklı işlemci ile daha yüksek FPS alınabilir evet ama 2600'ün gücnün yetmeyeceği, yani takılma vs. yaşayacağınız bir oyun yok.

R5 2600 işlemcisi 1080P'de 2060'a ve her oyuna yeterli gelecektir.

550W dandik olmayan bir PSU çok rahat şekilde 2600-2060 ikilisini besleyebilir.

Son soru için görece cevap vereyim. Bazı spesifik oyunlarda farklı işlemci ile daha yüksek FPS alınabilir evet ama 2600'ün gücnün yetmeyeceği, yani takılma vs. yaşayacağınız bir oyun yok.
Teşekkür ederim. 3600 ile arasında 600 lira fark var o farkın değmeyeceğini düşündüm de. İçimi rahatlattınız teşekkür ederim.

PSU ise Corsair VSA 550W 80+ modeli. Sanırım iyi bir psu

Teşekkür ederim. 3600 ile arasında 600 lira fark var o farkın değmeyeceğini düşündüm de. İçimi rahatlattınız teşekkür ederim.

PSU ise Corsair VSA 550W 80+ modeli. Sanırım iyi bir psu
Corsair VS500 modeli ile imzamda ki sistemi beslemekteyim, gayet yeterli geliyor. Her hangi bir problem yaşamazsınız attığınız sistemde.

Corsair VS500 modeli ile imzamda ki sistemi beslemekteyim, gayet yeterli geliyor. Her hangi bir problem yaşamazsınız attığınız sistemde.
Aynı kasadan alıyorum f/p ve kalite olarak çok hoşuma gitmişti vazgeçmek istememiştim. 3600x ve rtx2060 superi besliyorsanız zaten benim 2600 ve rtx2060’ı rahat rahat besler. Siz kullanıcı olarak böyle söyleyince içime su serptiniz. Gönül rahatlığıyla alabilirim. Çok teşekkür ederim.

Ben de post açmıştım cevabı varmış zaten. aldığım cevabı söyleyeyim bari besler diyorlar
Kendimde biraz üreticilerin internet sitelerine girip kendim hesaplamıştım ama bilmediğim bir şeyler vardır diye sorma gereği hissettim.
TDP değerleri şu şekilde
İşlemci 65W
Ekran Kartı 160W
Anakart 15-20W
Ram, işlemci fanı ve 4 tane kasa fanı da maximum 50 w çeksin çok rahatlıkla güvenli tarafta kalıyoruz.

Kendimde biraz üreticilerin internet sitelerine girip kendim hesaplamıştım ama bilmediğim bir şeyler vardır diye sorma gereği hissettim.
TDP değerleri şu şekilde
İşlemci 65W
Ekran Kartı 160W
Anakart 15-20W
Ram, işlemci fanı ve 4 tane kasa fanı da maximum 50 w çeksin çok rahatlıkla güvenli tarafta kalıyoruz.
2 X CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
1 X AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
1 X CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Tempered Glass 550W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X ADATA 240GB SU650 M.2 SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma)
1 X MSI B450M PRO-VDH MAX 3866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
Benim sistemim bu şekilde 550w yeter bence de ya 2070den sonrası sıkıntı yaratabilir belki biraz

Stok soğutucu ile overclock yapmanız çok sağlıklı olmaz. Zaten stock soğutucular 2600-3600 gibi işlemcilerde alan kişiler bilgisayara işlemciyi taktıktan sonra işlemciyi kullanabilsinler diye konmuş diyebiliriz. Ben 3600 kullanmaktayım ve rdr2 gibi oyunlarda 74 dereceyi hatta nadiren altta çalışan çok uygulama varsa 80 dereceyi gördüğü oluyor. Bütçeniz oluşana kadar stok soğutucu kullanılabilir ama bütçeniz olursa sıvı soğutma veya kaliteli bir hava soğutma kullanmanız işlemcinizin hem daha serin hem daha stabil çalışmasını sağlayacaktır ayrıca kullanım ömrünü uzatıcaktır.
F/p ürünü olarak Arctic Freezer 34 espor duo ürününü önerebilirim. Fiyatında segmentinin en iyisi diyebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı