Son BIOS güncellemesi Haziran'da geldi ve çıktığında yaptım.
Son temiz kurulumda anakart sayfası üzerinden gerekli sürücüleri kurmuştum. Ara ara Windows Update çalıştırıyorum. Onun haricinde VCredist gibi yazılımları gerekli görünce Steam kuruyor. O yüzden All in One paketini pek gerekli görmedim ama bir bildiğiniz vardır diye yine yükledim.
İşlemci voltajını bir kademe artırdım.
WHQL sürücüsünü kullanıyordum. Son çıkan 20.8.2 sürücüsünü DDU ile temiz şekilde kurdum.
Ekran kartını da şimdilik stok halde bıraktım sorun yaşarsam yine UV yaparım.
Güç kaynağını belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Evet VS 550W kullanıyorum ve ekran kartı + işlemci güncellemesinden dolayı zaten beni tedirgin ediyordu.
PSU konusunda düşüncelerinizi dikkate alacağım hocam. Ciddi bir sorun yaşatmadığı sürece şimdilik yeni PSU olayını ertelemem gerekli. İşlemci soğutucu ya da kasa almam gerekli ilk olarak.
Toshiba OCZ 480 GB SSD kullanıyorum.
İşlemciyi taktığımdan beri kasa kapağı açık kullanıyorum mecburen. Bu yüzden mecbur kalmadıkça PSU'dan önce kasa almak istiyorum.
Ekran kartımda sıcaklık olarak hiç sorunum yok buz gibi çalışıyor ve muhteşem performans veriyor kart. Stok değerlerde görüntüde çizikler oluyordu -%3 voltaj ile harika çalışıyor kart.
Bunlara ek olarak şu sorunları belirtebilirim:
Her açılışta Yüksek Performans seçmeme rağmen sistem açılışta Güç Tasarrufu modunda açılıyor. Her seferinde elle değiştirmek zorunda kalıyorum.
Herhangi bir hata almıyorum, sorun yaşamıyorum hatta diğer Radeon ayarlarım sıfırlanmıyor ama voltaj ve frekansa yaptığım %3'lük ayar bazen kendi kendine sıfırlanıyor.
Bazen ALT-TAB yaparken sistem birkaç saniye yalpalıyor. Birkaç gün öncesine kadar Ryzen 5 1600 kullandığım için PSU kaynaklı mı CPU kaynaklı mı emin olamıyordum ama dediğim gibi güç kaynağından ekran kartını yükselttiğimden beri şüpheliyim.
@Denizyilmaz Muhtemelen doğru buldunuz. Ben de PSU'dan şüpheleniyorum. Eski kartım RX 570'di ve Watmann olaylarında da genel olarak PSU sorunu olduğunu düşünüyordum. Çok şükür ben pek sorun yaşamadım benim Watmann belam birkaç hafta içinde çözüldü ama çoğu arkadaş PSU yüzünden sorun yaşıyordu.
Geliştirilmiş Senkranizasyon, Radeon Boost gibi ayarlar çok sorun çıkıyor kullanmıyorum. Sorun yaşamaya devam edersem FreeSynch kapatmayı denerim.
Ben sistemi geçen sene hazır olarak almıştım. Sonradan HDD eklemesi, CPU ve GPU yükseltmesi, 8 GB daha ekleyip RAM'leri Dual Channel yapmak gibi yükseltmeler yaptım. Bütçem izin verdikçe toparlıyorum sistemi. O zamanlar bu kadar tecrübeli olsaydım VS550, OCZ SSD, TG4 kasa almazdım. Şimdi bunların acısı çıkıyor tek tek ama yapacak bir şey yok. Fırsat buldukça kasa yükseltmesi veya işlemci soğutucu, 600-650W PSU, Samsung/Kingston/Toshiba bir SSD gibi yükseltmeler yapmak istiyorum.