5600X 1.400 voltaj olarak kullanmanın zararı var mı?

Aliyuksell

Megapat
Daha fazla  
İşlemcim R5 5600X genel olarak stock halde kullansamda bazı oyunlarda AMD Ryzen Master üzerinden işlemciye sabit 4.62 GHz ve 1.400 voltaj veriyorum ve daha performanslı oluyor sıcaklık ise soğutucu sayesinde 65 - 70 dereceyi geçmiyor bu şekilde kullanmamın zararı var mı? Sabit 1.400 voltaj zararlı mı? Ayrıca bu şekilde kullanmış olmam garanti dışı bırakır mı?

İşlemcim R5 5600X genel olarak stock halde kullansamda bazı oyunlarda AMD Ryzen Master üzerinden işlemciye sabit 4.62 GHz ve 1.400 voltaj veriyorum ve daha performanslı oluyor sıcaklık ise soğutucu sayesinde 65 - 70 dereceyi geçmiyor bu şekilde kullanmamın zararı var mı? Sabit 1.400 voltaj zararlı mı? Ayrıca bu şekilde kullanmış olmam garanti dışı bırakır mı?
Ryzen 5 3600'e o voltajları verince sorun olmuyor ve stabil çalışıyordu. 1.45 V verenler bile var, iyi soğutulursa sorun olmaz. Ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Belki çipin ömrünü kısaltabilir, ki ömrü zaten uzun olduğu için büyük bir dert değil.

Ryzen 5 3600'e o voltajları verince sorun olmuyor ve stabil çalışıyordu. 1.45 v verenler bile var, iyi soğutulursa sorun olmaz. Ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Belki çipin ömrünü kısaltabilir, ki ömrü zaten uzun olduğu için büyük bir dert değil.

Teşekkürler zaten stock halde yüke bindimi 1.38 oluyor yani çok bir fark yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı