5600X 4600MHz'de çalışıyor

SAGO361

Decapat
Daha fazla  
İşlemcim 4600MHz'de çalışıyor. Stok hali bu değildi sanırım ve ben bu bilgisayarı yeni aldım. Ben mi bir ayar yaptım da bu kadar yüksek çalışıyor yoksa stok halini mi yanlış biliyorum, yardımcı olur musunuz? Ayrıca bu konuyla ilişkili olarak ısınma sorun da yaşıyorum çünkü stok soğutucuyla kullanıyorum. Şu anlık ve MHz değerleri normalden yüksek gibi geldi.

1635955673890.png

İşlemcim 4600MHz'de çalışıyor. Stok hali bu değildi sanırım ve ben bu bilgisayarı yeni aldım. Ben mi bir ayar yaptım da bu kadar yüksek çalışıyor yoksa stok halini mi yanlış biliyorum, yardımcı olur musunuz? Ayrıca bu konuyla ilişkili olarak ısınma sorun da yaşıyorum çünkü stok soğutucuyla kullanıyorum. Şu anlık ve MHz değerleri normalden yüksek gibi geldi.

Eki Görüntüle 1205564
Boost açık stok fan ile kullanman sakıncalı işlemcine zarar verebilirsin. Bios ayarlarından boostu kapat.

Boşta 60 derece çok ama çok Yüksek. Ben oyun oynarken 60 oluyor. 4.6GHz stok hız olamaz.

Stoğu 3.7 diye biliyorum ama bendeki 4.6'da çalışıyor stok soğutucu ile kullandığım için de ısınma sorunu yaşıyorum, nereden düşürebilirim bunu?
Ben de gaming.gen.tr'den sistem almistim XMP acik ve islemci turbolu geldi. Siz nereden aldiniz?
O tarz bir site değilde daha lokal bir yerden.

Anakarta göre değişir ama BIOS üzerinde oluyor onun ayarları "turbo", "overclock" vs kategorisi altında, bulup kapatabilirsiniz veya internetten anakart modeliyle aratabilirsiniz. Bende de aynı işlemciyle stok fan var ve içi oldukça hava alan soğutmalı bir kasada, BIOS'tan açtım 4.6 GHz çalışması için boşta 55 orta yükte 88 derecede çalışıyor yeni soğutucu alacağım.

Aynı zamanda arkaplanda sürekli olarak HWiNFO çalıştırıp sıcaklığı monitörleyebilirsiniz, duruma göre yükü azaltabilirsiniz vs.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı