5600X ısınıyor

Kasa TD500 demistiniz?

Bende çok büyük bir etkisi olmadı deneyebilirsin.
Kasa TD500 demistiniz?

O başka biri hocam konuyu dağıttıkları için karıştı.

Oynadığın oyunlar nedir? İşlemciye süper abanan oyunlar olmadığı sürece performans farkı devasa olmuyor.

Kendi deneyimlerimden örnek vereyim. Ryzen 5 3600 kullanıyordum. Valorant'ta CPB kapatmam durumunda 20 FPS kaybım oldu ancak aldığım FPS 250 olduğu için 230'a düşmesini pek umursamadım. GTA 5 gibi oyunlarda FPS kaybı gözlemlemedim, varsa da 5 FPS falandır. AAA oyunlarda FPS kaybı yok bile.

Render vs. yapıyorsan performans kaybın oluyor, hissedilir seviyede.

Arkadaşlar, ctr 2.1'de test yaparken "DRAM must be overclocked and stable" hatası alıyorum bunla ilgili bir sorun olabilir mi bilgisi olan var mı?

Dostum biraz ingilizce bilgin varsa under-voltage rehberi bir sürü var youtube da, BIOS üzerinde kendi anakartına göre bile bu ayarları bulabilirsin.

Arkadaşlar, voltaj değerini 1.05'e düşürüp çarpanı 42'ye aldım ısınma problemi ile FPS problemi sorunu yaşamadım. Oyunlardan aniden atma sorununu ise XMP'yi kapatıp RAM frekansını elle yükseleterek çözdüm şu anlık bir sorun yok teşekkürler.

Tam ayar için videoyu izlemenizi tavsite ederim. UV için ben de bu aşamaları yapmıştım. Yük altında voltaj düşük gelmesi halinde bilgisayar kapanmaması için ideal ayarınızı bulabilirsiniz. PSU nuzun korumaları eksikse yapmanızı tavsiye etmem güvenli bir bölgede kalmanız sistem sağlığınız için yeterli olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yine de ilerisi için bütçeniz dahilinde iyi bir kule tipi hava soğutma yada 240mm bir sıvı soğutma almanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…