Çözüldü 5600X LoL'de 85 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hızlıyardım

Decapat
Daha fazla  
5600X işlemciye CM 240mm sıvı soğutma takılı fakat boşta 67 derece LoL'de 85 derece görüyorum.
Sıvı soğutma çalışıyor gibi duruyor ve kasanın üstünde sıcaklık var. Yani dışarı atıyor olmalı. Ne gibi bir sorun olabilir?

Çözüm
Sıvı soğutmadan pek anlamıyorum zor mu sökmesi takması?
Kimsenin gazına gelmeyin.Youtube'den bir sıvı soğutucusu montaj videosu izleyin daha sonra kasanızı açıp bir göz atın ben yaparım diyorsanız yapın yoksa uğraşmayın bilen birine yaptırın.Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ben bundan 4 ay önce ram'ın nerede ve nasıl göründüğünü dahi bilmiyordum,sök tak yapa yapa öğrendim,daha geçen hafta 0 dan pc topladım.Oldukça sabit işler bunlar sadece gözünüzü korkutmayın.
Pompa kısmı işlemciye temas etmiyor olabilir, macun çok az ya da çok fazla sürülmüş olabilir. Bağlantıyı söküp macun kalıntılarını temizleyip yeniden macun sürerek deneyin. Herhangi bir 240mm sıvı soğutmayı geç en ucuz hava soğutmada bile boşta 67 derece olmaması lazım o işlemcinin.

Sıvı soğutucunun pompası işlemciye temas etmiyordur. Termal macun işlemcinin sadece üstünde kalacak şekilde sürün, yanlardan taşmasın ve sıvı soğutucuyu oturttuğunuzdan emin olduktan sonra vidalarını tamamen sıkın.

Sıvı soğutucunun pompası işlemciye temas etmiyordur. Termal macun işlemcinin sadece üstünde kalacak şekilde sürün, yanlardan taşmasın ve sıvı soğutucuyu oturttuğunuzdan emin olduktan sonra vidalarını tamamen sıkın.

Kimsenin gazına gelmeyin.Youtube'den bir sıvı soğutucusu montaj videosu izleyin daha sonra kasanızı açıp bir göz atın ben yaparım diyorsanız yapın yoksa uğraşmayın bilen birine yaptırın.Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ben bundan 4 ay önce ram'ın nerede ve nasıl göründüğünü dahi bilmiyordum,sök tak yapa yapa öğrendim,daha geçen hafta 0 dan pc topladım.Oldukça sabit işler bunlar sadece gözünüzü korkutmayın.

Çözüm
Bilmiyorum sanki sıvı soğutmada bir problem yok gibi. Üst kısımdan baya sıcak hava atıyor.
Ama oyundaki değerler de fazla yüksek. Hem de %20 kullanımda.
temp.png

Radyatörün konumunun yanlış seçilmesi, termal macunun kalitesi, soğutucunun düzgün yerleştirilmemesi gibi bir çok etken var.
Peki ben bu sıvı soğutucunun fan hızını ayarlayamıyor muyum? Belki düşük çalışıyordur.
Bomboş min 52 gördüm fakat Opera bile açsam 70'lere fırlıyor 2 saniye içerisinde. Soğutucuda mı sıkıntı sizce?
temp2.png

Evet kargoda gelirken yerinden oynamış ve temassızlık olmuş. Gevşetip sıkınca 15 20 derece fark etti. Artık boşta 47 50 seviyesi ki havalar acaip sıcakken gayet normal geldi bana yük altında iste aşırı zorlanınca 75 oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı