5600X ne kadar OC olabilir?

4.7-4.8 GHz all core çok yaygın zaten ama 4.9 ve 5.0 GHz hiç görmedim.

1.5V'de kullanmanı tavsiye etmiyorum, işlemci degrade olabilir.
Zaten deneme amaçlıyıdı. 1.5v bir işlemci için soğutucusuz kullanma gibi bir şey.

Anakartın taş gibi, o çok iyi. Silikon lotosunu tuttur 4.9 GHz zorlariz. :)

3800MHz CL16+4.9 GHz ile tekli ve oyunda 5800X'i geçersin ama multide çekirdek farkı kapanmıyor maalesef.

Hocam teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Ben şu an 2600X kullanıyorum. Anakartımda 8+8 CPU güç girişi bulunuyor. Ben 8 pin takılı kullanıyordum. Şimdi diğerini de taktım. Bu işlemci ile 16 pin bağlı şekilde kullansam sıkıntı olmaz değil mi? İşlemci yine gerektiği kadar güç çeker değil mi?

PBO2 ile düşük çekirdek gerektiren yüklerde 4.9-5 GHz'e kadar yolun var fakat silikon kalitesi çok önemli. Ayrıca her çekirdeğin aynı hızlara ulaşamayabilir, yani sabit hız ve voltaj vereyim şeklinde düşünüyorsan muhtemelen yüksek frekansları göremeyebilirsin.

PBO2 için ise Curve Optimizer kullanarak güçlü çekirdeklerinin voltajını düşürüp, stabil olmayanlara ise fazla voltaj verebiliyorsun. Şahsen voltaj artırma taraftarı değiim fakat undervolt miktarını her çekirdeğin silikon kalitesine göre ayrı belirlemekte fayda var. Tabi bu uzun uzun test etmeyi gerektiriyor yani uğraşmak istiyorum bol bol vaktim var diyorsan keyifli bir iş ama ben sabırsızım diyorsan canını sıkabilir.

Hocam teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Ben şu an 2600X kullanıyorum. Anakartımda 8+8 CPU güç girişi bulunuyor. Ben 8 pin takılı kullanıyordum. Şimdi diğerini de taktım. Bu işlemci ile 16 pin bağlı şekilde kullansam sıkıntı olmaz değil mi? İşlemci yine gerektiği kadar güç çeker değil mi?

Dandik anakartta 4.7 falan almıştım 120mm soğutma vardı ama yetmedi soğutma sen 5 görürsün gibi duruyor Master'da biraz zorla ne görecek bakalım. :)
Bakınız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı