5600X sistem için PSU önerisi

Bütçe
1500-3000

StarCresceNT

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance pro 3200MHz CL 16 DDR4 2x8
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba.

Sistemim Ryzen 5600X ve RX580'den oluşmakta ve bu sistemimde Power Boost 500 veya 550wattlık bir PSU bulunmakta. Sistemimi 1 sene öncesinde yeniledim ekran kartı ve PSU hariç. Ekran kartı şu an halan daha işimi görüyor. Fakat son zamanlarda bilgisayarım çöküyordu birkaç test sonucunda sorunun PSU da olduğunu anladım. Yük altında PC mavi ekran veriyor. OCCT uygulamasında da Power testine bastığım anda çöküyor. Bu sebeple bana yeni bir PSU lazım. PSU'dan fazla anlamıyorum. Bu sebeple önerilerinizi bekliyorum. Bütçe 1500-2500 zorlasam 3000 de olur.

Mesajıma beğenmedi attıktan sonra nasıl bir öneri gelmiş diye baktım. 1900 TL fiyata A650BN mi öneriyorsunuz? Pylon'dan daha kalitesiz ve performanssız bir model üstelik. 650W diye PSU mu önerilir?
Valla bence sizinkine göre daha alınabilir bir model.

Zaten 550 watt psu var, yeni alınacaksa yine 550 watt almayı mantıklı görmüyorum. Yani evet 650 watt diye önerdim.

Valla bence sizinkine göre daha alınabilir bir model.

Zaten 550 watt psu var, yeni alınacaksa yine 550 watt almayı mantıklı görmüyorum. Yani evet 650 watt diye önerdim.

Tamam da işin fiyatını hak edip etmediği kısmı var, kalite ve performans kısmı var. Bunlara da bakmak lazım. Aynı fiyata şu var mesela:

Evet Pylon'un kalitesi ile aynı diyebiliriz aslında. Çünkü ikisinin de üreticisi ve üreticinin kullandığı platform aynı.
Konudan bağımsız

Psu konusunda benden daha bilgilisin, RM 850 hakkında ne düşünüyorsun. 6600 XT ile kullanıyorum şuan daha fan açtığını görmedim, 6900 XT takacağım yakın zamanda.

Konudan bağımsız

Psu konusunda benden daha bilgilisin, RM 850 hakkında ne düşünüyorsun. 6600 XT ile kullanıyorum şuan daha fan açtığını görmedim, 6900 XT takacağım yakın zamanda.

Estağfurullah.

Epey kaliteli ve performanslı bir ürün. Upuzun yıllar hangi kartı takarsanız takın, kullanmaya devam edebilirsiniz. Kafanızda bir canlanma oluşsun diye şöyle bir benzetme yapayım:

3 tane NZXT C750 Bronze'u yanyana koysak, o zaman bir RM850 eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı