5600X sisteme soğutma önerisi

01dead

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
#7600 - A770 - B650 - 1TB NVMe - DC AK620 DG W#
####2x4TB HDD - 650W Gold - Zoko King White####
Meslek
Bilgisayarcı
Arkadaşlar merhaba, ITX sistemimde kullanmak üzere bir soğutucu aramaktayım. Sistem raijintek metis EVO kasa - ASUS ROG STRIX X570i - 5600X - A770 16 GB temelli. Kasada 1x200mm raijintek - 1x120mm Aerocool Mirage intake olarak, 2X 92mm Arctic'te egzoz olarak mevcut. Şu an Wraith Prism ile kullanmaktayım ama işlemciyi 75W'a (4.2GHz allcore - 0.975v, daha da undervolt yapılmıyor :)) kadar soğutabilmekteyim. Şöyle 100wlara çıkartıp güzel bir saat hızı almak derdim. ITX sistem olduğu için bazı sınırlamalar mevcut ne yazık ki; 135mm hava soğutma Max yüksekliğim. Sıvı içinde 120mm - 140mm ve 200mm (böyle bir şey varsa) radyatör kullanabilirim. Ayrıca 1700p (kafamda öyle bir proje var) uyumlu olursa da tadından yenmez.

Dikkatimi çeken soğutucular;
Hava olarak; ID-Cooling SE 207 XT Slim (1200 TL civarında, yurt dışında kargo vs dahil herhangi bir ekstra indirim olmadan 40 USD olup, Türkiye'de 60 USD "indirimli" olması canımı sıkıyor)
Sıvı olarak; CM Masterliquid V2 (pompa sesi sıkıntılıydı CM ürünlerinin ama değişmişte olabilir)
Bunlardan daha iyi, F/P'si daha yüksek, benzer veya daha düşük fiyat bandında önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

Bunu bir arkadaşım aldı işini baya çözdü. Senin baktığında fan yok bence fanlı alırsan daha iyi olur.

O kadar para vermeye gerek yok.

boyu kurtarmıyor hocam :)

Bunu bir arkadaşım aldı işini baya çözdü. Senin baktığında fan yok bence fanlı alırsan daha iyi olur.
uzun sevmiyorum hocam, şaka bir yana 135mm boyu geçmemeli hava soğutucu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı