Çözüldü 5600XT sistemde The Last of Us II çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

aionthearete

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
RAM
2x8 3200mhz
Ekran kartı
Asrock 5600XT Challenger 6GB
Anakart
B450M K
İşlemci
Ryzen 5 1600AF
TLOU part 1'i orta yüksek ayarlarda 60FPS sabit oynayıp bitirdim. TLOU part2'de ilk önce orta ayarlarda girdim çünkü YouTube'da oyun testlerinde orta ayarlarda oynatabildiğini görmüştüm. VRAM hatası alınca çok düşük ayarlara çektim yine çöktü. FSR açtım öyle denedim bir şey değişmedi. Bütün ayarları denedim tek tek ama her seferinde oyunun yüklenme ekranında çöküp duruyor.
Oyun çöktüğü sırada değerler böyle. AMD 25.6.1 sürümünü kullanıyorum. Nasıl çözebilirim? Ya da çözebilir miyim?

1752172905715.png

Çözüm
Hocam o sistemle TLOU part 1 de orta-yüksek ayarlarda sabit 60 FPS almanız imkansız. Yanlış bilgi vermeyin. Konuya gelirsek 6 GB VRAM part 1 de de 2 de de problem çıkartmıyordu. 5xxx serisi eskidi belki de sürücüler eski olduğu için çökme yaşatıyordur.
Kendi oynadığım oyunda FPS'i bilmeyecek değilim. Hazır ayarlardan orta seçip sadece doku kalitesi çevre detayları gibi ayarları yükseğe aldım. Fazla NPC bulunan sahnelerde 56-57FPS arası düşüşler dışında tüm oyunu 60FPS oynadım.

Youtube'dan kontrol ettim 1 ay önce paylaşılmış bir videoda medium ayarlarda rahatça oynayabiliyordu. Bende oyun bile açılmıyor. Sıcaklık değerleri falanda normal anlamadım. Çözmenin bir yolu yok mu?

Çözüm: Windows ayarlarından sanal belleği minimum 24 maksimum 48gb olarak ayarladım. Şuan oyuna sorunsuz girebiliyorum.
Hocam o sistemle TLOU part 1 de orta-yüksek ayarlarda sabit 60 FPS almanız imkansız. Yanlış bilgi vermeyin. Konuya gelirsek 6 GB VRAM part 1 de de 2 de de problem çıkartmıyordu. 5xxx serisi eskidi belki de sürücüler eski olduğu için çökme yaşatıyordur.

Kendi oynadığım oyunda FPS'i bilmeyecek değilim. Hazır ayarlardan orta seçip sadece doku kalitesi çevre detayları gibi ayarları yükseğe aldım. Fazla NPC bulunan sahnelerde 56-57FPS arası düşüşler dışında tüm oyunu 60FPS oynadım.

Youtube'dan kontrol ettim 1 ay önce paylaşılmış bir videoda medium ayarlarda rahatça oynayabiliyordu. Bende oyun bile açılmıyor. Sıcaklık değerleri falanda normal anlamadım. Çözmenin bir yolu yok mu?

Çözüm: Windows ayarlarından sanal belleği minimum 24 maksimum 48gb olarak ayarladım. Şuan oyuna sorunsuz girebiliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı