Adam gregson
Hectopat
.
Son düzenleme:
Dedikleriniz doğru tabii. Yaptırım olmadığı sürece 2-3 ayda o seviyeye ulaşacağını düşünmüyorum sadece.
Bundan 2 yıl önce Rahip Brunson olaylarında Dolar 7 civarına çıkmıştı. O zaman alacağım ekran kartı modeli atıyorum 2000 TL iken, Dolar 5.5' düştüğünde hala aynı fiyattaydıDoların ne zaman düştüğünü gördüm? Tahmine gerek yok sanırım değil mi.
Dedikleriniz çok farazi şeyler. Bu cümlenin anlattıklarıyla döviz fiyat tahmini mi yapacağız? Dolar endeksi bu kadar düşerken, FED sıfır faiz uygularken doların 10 olacağını beklemek hayalperestlik olur.Borçlanma, ekonomi güveni, yönetimin şekli, hükümetin davranışları, saniyeleşme gücü, ithalat ve ihracat oranı, büyüme oranı, gsmh ve daha nice onlarca şey...
Aslında şu anki durumdan çok da zor değil 1-2 yıl sonrasını görmek.
10 sene önce ülke bu duruma gelecek deselerdi, dalga geçerdiniz değil mi.
Ben ekonomist değilim. Zaten ekonomiler ortamın ve dönemin verdiği bilgiler doğrultusunda farazidir. Koşulların getirdiği ortamın ileride yaşayacağımız şeylerin çokta olumlu olmayacağı yönünde. Umarım bütün ekonomistler ve ben gibi milyonlarca insan yanılır. Dolar 1.5 2 TL olur.Dedikleriniz çok farazi şeyler. Bu cümlenin anlattıklarıyla döviz fiyat tahmini mi yapacağız? Dolar endeksi bu kadar düşerken, FED sıfır faiz uygularken doların 10 olacağını beklemek hayalperestlik olur.
Belki bir gün 10 olur, bilemeyiz. Ancak bu konuya dolar 10 olacak yazmayı mantıklı kılacak bir zamanda değil...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.