5700 XT neden ucuz?

Asil035

Centipat
Daha fazla  
Gücü neredeyse RTX 3060 gücünde olmasına rağmen çok uygun fiyatlarla satılıyor ve RTX 2070 rakibi kart, cevabını bilen yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 5000 serisi oyunlarda ekran kararması ile ünlüdür. Millet DDU ile sürücü kaldırıp kurmaktan telef oldu.:) AMD son güncelemelerle sorunu çözmüş diyorlar ama pek inanasım gelmiyor.

İlk aldıgımda mutlulukla almıştım sorunsuz mınıngsız garantılıydı takıp kullanmaya basladıgımda 2. haftanın sonunda bir sürü sorun yaşadım ve sinirden titriyordum en son çare 2060 Super ile takas yaptım ve kurtuldum 2060 2 sene kullandım. İllaki belli başlı sorunlar cozuluyordur ama her drıverda farklı yenı bır sorun cıkarıyor bir gun FreeSync acınca cokmeler onu cozuyolar bu sefer de ekran kartı ses çıkarmaya başlıyor onu cozuyolar bu sefer de WattMan yiyosun. AMD alınmaz degıl bu bahsettıgım durum 5000 serısı AMD kartlar için yoksa 6600 kullanıp sorun yaşamayan bir ton insan var ki zamanında kullanma imkanım oldu ayrıca şunu da belirteyim RX 5700XT fiyatına cok yakın RX 6600 var Sapphire model 5000TL gibi bir fiyata 5000 serisi çok önermiyorum ama herkes sorun yaşıyor da diye bir şey yok 5700XT ile gül gibi geçinenlerde var biraz riskli.

RX 50xx serisi kronik sorunlu ve fazla güç çeken kart. Alınacaksa minimum RX 60xx ve üzeri alınmalı.

Ben 1 seneye yakın kullandım bence fiyatına göre inanılmaz bir kart olduğunu belirteyim. O fiyata RX 6600 bulmak zordu benim aldığım zamanda. DirectX 12_2 Ultimate desteği olsa en az 2 yıl daha gideri olan bir kart olduğunu düşünüyorum.

Bununla alakalı birçok rehber yaptım. Siyah ekran ve WattMan sorunları sadece RX 5XXX değil neredeyse tüm AMD kartlara özgü olan sorunlardır, sadece RX 5XXX serisinde neredeyse 3 karttan 2'sinde bu durum olduğu için insanlar da kronik sorunlu diye geçiyor. Sorunun temeli güç kaynağı, donanım hızlandırma ve normal PC belleklerinin bozuk olmasında kaynaklanıyordu. Fiyatına göre bence hala alınabilecek bir kart 4000 TL fiyat altına ondan daha güçlü bir ekran kartı bulmanız imkansız olduğunu belirteyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı