5700 XT Pulse ses sorunu

frknnrl6

Centipat
MSI B450M PRO-VDH-Plus.
2x8 XPG 3600MHz RAM.
Ryzen 5 3600.
Bequiet 600W 80+ Bronze PSU.
HP 27X 144Hz monitör.

Ses videosu

Arkadaşlar merhaba, videoda gördüğünüz gibi garip bir ses var. Daha önce de konusunu açtım ama stabiliteyle alakalıydı ve uv yaptıktan sonra ses azalmıştı ben de çok sorun etmedim ama farklı oyunlar oynamaya başlayınca yük arttı ve yine rahatsız etmeye başladı. İlk başta PSU'dan geliyor sandım onu değiştirdim ama GPU'dan geliyormuş. Kartı garantiye vereyim mi ne diyorsunuz?

NVIDIA kullanıpda Coil Whine yaşayan, AMD'ye göre daha az demek istedim ben sana. Bu sorun AMD'ye özel bir sorun değil onu bizde biliyoruz tabii ki. Bana wattman hatası çözüleli aylar oldu diyorsunda bu forumda Kasım ayında Ekim ayında açılan ''RX*** Wattman Hatası'' konuları neden var hala o zaman? Bu hata çözüldüyse bu insanlar niye hala konu açıyorlar? Evet bahsettiğimiz kartlar farklı ama sıcaklık değerleri birbirine fazlasıyla yakın. 80 derecenin savunulacak bir tarafı yok. Kartın giriş seviyesi olduğunu Nitro+ model kartlarda sıcaklığın 70 derecelerde olduğunu yazmışsınız, benim kullandığım kart 1 saat yük altında 78-80 derecelere kadar dayanıyordu diyorum fanboy diyorsun. Sorunu çözmeye odaklı mı olacaktı? Kartın hiçbir ayarıyla oynamadığım halde fabirka çıkışı gelen kartın sorununu neden ben çözmek zorundayım kullanıcının suçumu bu ? AMD Ekran kartı kullandığım için yakınayım bir zahmet, sıcaklık daha 15. dakikalarda çok rahat 75 derecelere çıkıyor, kartı soğutmak için fanlar 2500 RPM gibi uçuk değerlerde çalışıyor, 45-60 dakika arası kart %100 yük altında çalıştığında garanti wattman hatası veriyor. Ben AMD'nin sadece ekran kartlarını kötülüyorum çünkü bariz bir şekilde yazılım sorunları ve ısınma sorunları mevcut. AMD'de aldığın 100 kartın 40 ında Coil Whine varsa NVIDIA'da bu belki 20 dir belki 10 dur diyorum sana. Coil Whine sorunu ile ilgili forumda dolaş bakalım AMD tarafındaki kartlardamı daha sık bu sorun var yoksa NVIDIA tarafında mı? Şu anda kullandığım isim ve profil resmi biraz eğlence amaçlı biraz troll ölümüne NVIDIA savunmuyorum burda ben. NVIDIA'nın daha stabil çalıştığını, daha stabil bir yazılıma sahip olduğunu söylüyorum AMD'ye göre ve bu yüzden NVIDIA alınması gerektiğini öneriyorum taa ki AMD yazılım sorunlarını en az NVIDIA gibi kökten çözene kadar. AMD işlemci kullanıyorum ve çokta memnunum çünkü hem ısınmıyor hemde çok güzel bir performans sağlıyor ama ekran kartları konusunda hala iyi değil AMD ve bunu herkes biliyor. Şu kartın sorunlarını PSU'ya RAM'e yüklemeyi artık bi kenara bırakın. Kimsenin fanboyluk yaptığı yok olan şeyi söylüyoruz.
Bana hala Coil Whine sıklığın için herhangi bir veri sunmadın. Kendinde demişşsin 1 saat sonunda, 78 derece, o testlerde 2-3 dakika test edildiği için 70 derecelerde. 80 derece kötü bir sıcaklık değil, her kart o sıcaklığıa çıkıyor, sana tekrar söylüyorum bunu, kartın 94 dereceye kadar limiti var zaten. Fanın 2500 RPM'de çalıştığını söylemişsin, o zaman Sapphire'in yazılımından Custom Fan RPM ayarla, yada Quiet BIOS'da çalıştır. PSU RAM demişsin, neden sormayalım ki? Sen test etmemişsin ki hangi parçada sorun var diye, biz PSU'da mı RAM'de mi ekran kartında mı sorun var nereden bilelim? Belkide oyun içinde PSU'n ekran kartına yeterli gücü vermekte zorlanıyordu. Konu başında sana bir arkadaşımız farklı bir sistemde veya farklı bir ekran kartında denemeni önermiş, sen ise reddetmişşsin ve diğer mesajlarını görmezden gelmişşsin. Belli ki sen başından beri çözüm değil AMD'yi kötüleyecek durum arıyordun.

Bana hala Coil Whine sıklığın için herhangi bir veri sunmadın. Kendinde demişşsin 1 saat sonunda, 78 derece, o testlerde 2-3 dakika test edildiği için 70 derecelerde savunuyor. 80 derece kötü bir sıcaklık değil, her kart o sıcaklığıa çıkıyor, sana tekrar söylüyorum bunu. kartın 94 dereceye kadar limiti var zaten. Fanın 2500 RPM'de çalıştığını söylemişsin, o zaman Sapphire'in yazılımından Custom Fan RPM ayarla, yada Quiet BIOS'da çalıştır. PSU RAM demişsin, neden sormayalım ki? Sen test etmemişsin ki hangi parçada sorun var diye, biz PSU'da mı RAM'de mi ekran kartında mı sorun var nereden bilelim? Belkide oyun içinde PSU'n ekran kartına yeterli gücü vermekte zorlanıyordu. Konu başında sana bir arkadaşımız farklı bir sistemde veya farklı bir ekran kartında denemi önermiş, sen ise reddetmişşsin ve diğer mesajlarını görmezden gelmişşsin. Belli ki sen başından beri çözüm değil AMD'yi kötüleyecek durum arıyordun.
Sana veri sunmuyorum, Technopat forumda veya üye olduğun başka bir forumda Coil Whine ile ilgili bir arama yap bak bakalım diyorum Coil Whine sorunu AMD'de mi daha sık yoksa NVIDIA'da mı diyorum. Evet o kadar kolaydı zaten 2500 RPM'den kendi ayarladığım fan profiliyle 1800'lere çekeyimde sessiz çalışsın, öyle yap bakalım ekran kartı sıcaklığın 75'de stabil kalacakmı benim hiç kalmadı. RAM'leri test ettim herhangi bir sorun çıkmadı, OCCT'de PSU testi yaptım 20 dakikaya yakın herhangi bir kapanma VS olmadı. Ekran kartının çektiği güç zaten 175W ona rağmen stok ayarlarda 200W'a kadar güç çekiyordu MSI Afterburner'ın verilerine göre. Kartın stok halde çektiği voltaj 1.150 olmasına rağmen oyun içinde çoğu zaman 1.200 voltaj çekiyordu kart. PSU'nun karta yetmemesi neredeyse imkansız. İnternetten yaptığım PSU Watt hesaplamasında bile kasamda olmayan özellikleri bile seçtim ona rağmen 480V çıkıyor güç tüketimi. Kullandığım PSU VS550 80+Silver 12V kanalından gelen güç 528V. Her mesajı dikkatlice okudum ve dediğim gibi, bu kart bana geldiğinde böyleydi ve bunu düzeltmesi gereken kullanıcılar değil kartın üreticileri. Siz sıfır 2019 model bir araba alsanız arabanın motoru sorunlu olsa, arabanın ateşlemesi sorunlu olsa arabayı siz gidip kendiniz tamir etmeye kalkar mısınız yoksa gidip satın aldığınız yer ile iletişimemi geçersiniz? Ya da ufak bir sorun arabayı geri vermeye gerek yok ben hallederim diyip risk mi alırsınız?

Sana veri sunmuyorum, Technopat forumda veya üye olduğun başka bir forumda Coil Whine ile ilgili bir arama yap bak bakalım diyorum Coil Whine sorunu AMD'de mi daha sık yoksa NVIDIA'da mı diyorum. Evet o kadar kolaydı zaten 2500 RPM'den kendi ayarladığım fan profiliyle 1800'lere çekeyimde sessiz çalışsın, öyle yap bakalım ekran kartı sıcaklığın 75'de stabil kalacakmı benim hiç kalmadı. RAM'leri test ettim herhangi bir sorun çıkmadı, OCCT'de PSU testi yaptım 20 dakikaya yakın herhangi bir kapanma VS olmadı. Ekran kartının çektiği güç zaten 175W ona rağmen stok ayarlarda 200W'a kadar güç çekiyordu MSI Afterburner'ın verilerine göre. Kartın stok halde çektiği voltaj 1.150 olmasına rağmen oyun içinde çoğu zaman 1.200 voltaj çekiyordu kart. PSU'nun karta yetmemesi neredeyse imkansız. İnternetten yaptığım PSU Watt hesaplamasında bile kasamda olmayan özellikleri bile seçtim ona rağmen 480V çıkıyor güç tüketimi. Kullandığım PSU VS550 80+Silver 12V kanalından gelen güç 528V. Her mesajı dikkatlice okudum ve dediğim gibi, bu kart bana geldiğinde böyleydi ve bunu düzeltmesi gereken kullanıcılar değil kartın üreticileri. Siz sıfır 2019 model bir araba alsanız arabanın motoru sorunlu olsa, arabanın ateşlemesi sorunlu olsa arabayı siz gidip kendiniz tamir etmeye kalkar mısınız yoksa gidip satın aldığınız yer ile iletişimemi geçersiniz? Ya da ufak bir sorun arabayı geri vermeye gerek yok ben hallederim diyip risk mi alırsınız?
Hocam bu konuda haklısın ama bu bütün AMD kartlar sorunlu demek değil. Bütün NVIDIA kartların sorunsuz olmadığını da sen de kabul edersin diye düşünüyorum. Diğer hocam da bunları böyle düşünüyordur. AMD'nin geçmişteki sicilinin çok parlak olmadığı konusunda da anlaşabiliriz fakat neticede her insanın bir bütçesi var. Ben de son güncellemelerle 2070s ile aynı performansa ulaşan bu kartı seçtim. Düzgün çalışanları yükte 70-71 dereceyi geçmiyor ve bunu sessiz bir şekilde yapıyor. Aynı zamanda son çıkan kartların mimarisi yeni olduğu için driver problemleri çok fazla o konuda haklısın. Fakat istersen RTX yeni çıktığında NVIDIA forumlarında biriken şikayet mektuplarını da göz ardı etmeyelim bence, en az AMD kadar NVIDIA da yeni mimariyle beraber birçok şikayet toplamıştı.

Neyse, bence hiçbirimizin olmayan bu iki şirket için daha fazla kavga etmeyin sorunu yaşayan biziz parayı alan onlar neticede :)

Bana herhangi bir veri hala sunmadiniz, lütfen sayar misiniz kaç tane nvidia kaç tane AMD Coil Whine sorunu var diye, herhangi bir veri olmadan böyle bir genelleme yapmak yanlıştır. Size Quiet Bios'ta çalıştırabilirsiniz dedim, veyahut undervolt edebilirsiniz. Peki sizin kart sorunlu üretilmiş, peki bu tüm kartlar sorunlu üretilmiş mi demek oluyor? Sorunsuz kullanan bir sürü kişi var.

Bana herhangi bir veri hala sunmadiniz, lütfen sayar misiniz kaç tane nvidia kaç tane AMD Coil Whine sorunu var diye, herhangi bir veri olmadan böyle bir genelleme yapmak yanlıştır. Size Quiet Bios'ta çalıştırabilirsiniz dedim, veyahut undervolt edebilirsiniz. Peki sizin kart sorunlu üretilmiş, peki bu tüm kartlar sorunlu üretilmiş mi demek oluyor? Sorunsuz kullanan bir sürü kişi var.
Technopat forumda Coil Whine'ı arattım ve 7 tane resim bırakıyorum buraya. Her konuyu detaylıca inceledim, sadece başlığında RX580 Coil Whine yazıyor diye hemen sorunlu damgası yapıştırmadım. Alın size veri. Daha sayfalarca varda bu size yeter herhalde. Undervolt etmeye çalıştığımda kartın voltajını en çok 5 düşürebildim çünkü daha düşüğe çektiğimde çöküyor. Sorunsuz kullanan birsürü kişi nerede acaba? Bizde bu sorunsuz kullanan kişilerin önerileriyle aldık hiçbiri yok şimdi?

AMD ama ses kaynağı belli değil yazan resimde kullanıcının kartı AMD ama sesin kaynağı belli değil hani GPU'mu yoksa PSU'mu felan onlar belli değil.

@VGAMonitorluAdam ı daha önceki konulardan tanıyorum. Kendisi RX590 S.E kullanıcısı.

Konuları forumda arayıp tek tek inceleyebilirsiniz. Cevabınızı merakla bekliyorum.

1.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Son düzenleme:
Technopat forumda Coil Whine'ı arattım ve 7 tane resim bırakıyorum buraya. Her konuyu detaylıca inceledim, sadece başlığında RX580 Coil Whine yazıyor diye hemen sorunlu damgası yapıştırmadım. Alın size veri. Daha sayfalarca varda bu size yeter herhalde. Undervolt etmeye çalıştığımda kartın voltajını en çok 5 düşürebildim çünkü daha düşüğe çektiğimde çöküyor. Sorunsuz kullanan birsürü kişi nerede acaba? Bizde bu sorunsuz kullanan kişilerin önerileriyle aldık hiçbiri yok şimdi?

AMD ama ses kaynağı belli değil yazan resimde kullanıcının kartı AMD ama sesin kaynağı belli değil hani GPU'mu yoksa PSU'mu felan onlar belli değil.

@VGAMonitorluAdam ı daha önceki konulardan tanıyorum. Kendisi RX590 S.E kullanıcısı.

Konuları forumda arayıp tek tek inceleyebilirsiniz. Cevabınızı merakla bekliyorum.

Eki Görüntüle 473222
Eki Görüntüle 473224
Eki Görüntüle 473226
Eki Görüntüle 473227
Eki Görüntüle 473229
Eki Görüntüle 473230
Eki Görüntüle 473231
Sadece Kasım-Aralık ayları arasında açılan konuları atmışsın, senden tüm konuları istedim. Belki de Technopattaki AMD kullanıcıları şanssızdır çünkü ben SDN, Reddit, Linus gibi forumlarda nadir görüyorum AMD Coil Whine, Wattman gibi sorunları. Technopattaki konularada baktım, çoğunda PSU mu ekran kartımı olduğu belirsiz. Sorunsuz kullanlardan biri de benim, RX 590 Pulse var 1, yıldır kullanıyorum.

Sadece Kasım-Aralık ayları arasında açılan konuları atmışsın, senden tüm konuları istedim. Belki de Technopattaki AMD kullanıcıları şanssızdır çünkü ben SDN, Reddit, Linus gibi forumlarda nadir görüyorum AMD Coil Whine, Wattman gibi sorunları. Technopattaki konularada baktım, çoğunda PSU mu ekran kartımı olduğu belirsiz. Sorunsuz kullanlardan biri de benim, RX 590 Pulse var 1, yıldır kullanıyorum.
Çünkü Coil Whine yazıp arattığında bu forumda çıkan konular sadece bunlar. Sadece bu forumda bile Coil Whine sorunu çoğunlukla AMD tarafında. Konuları tek tek inceledim, Coil Whine sorununun gerçekten ekran kartı kaynaklı olduğundan emin olup işaretledim o konuları AMD olarak. O zaman Technopat forum kullanıcıları şanssızdır diyip geçelim ne güzel. Koskoca forumda NVIDIA kartlarda Coil Whine hatası yaşayan 3-4 kişi var 10'dan fazla AMD vakası var. Şansa bağlayıp çözelim işi, güzel mantıkmış...

Kartınızın Coil Whine sorunu haricinde hoş olmayan bir sıcaklık değeri var. Bence iade edin hiç uğraşmayın. Paranızı biriktirin adam akıllı bir kart alın kafanız rahat olsun. Değişim yaparsınız bu sefer wattman hatası çıkar kartta.
Kardeşim bende NVIDIA daima önerimdir de, çok emin konuşmuşsun. Ayrıca AMD'nin o skaladaki kartların verdiği hatalar wattmandan başka.Yanıltıcı yönlendirme arkadaşı.

Kardeşim bende NVIDIA daima önerimdir de, çok emin konuşmuşsun. Ayrıca AMD'nin o skaladaki kartların verdiği hatalar wattmandan başka.Yanıltıcı yönlendirme arkadaşı.
AMD'nin her kartında olabilecek bir hata bu, RX590'da da oluyor, R9 285'de de oluyor. Emin konuştum çünkü bu kartı sorunsuz kullanan insan sayısı bir elin parmağını geçmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı