5700 XT Pulse ses sorunu

frknnrl6

Centipat
MSI B450M PRO-VDH-Plus.
2x8 XPG 3600MHz RAM.
Ryzen 5 3600.
Bequiet 600W 80+ Bronze PSU.
HP 27X 144Hz monitör.

Ses videosu

Arkadaşlar merhaba, videoda gördüğünüz gibi garip bir ses var. Daha önce de konusunu açtım ama stabiliteyle alakalıydı ve uv yaptıktan sonra ses azalmıştı ben de çok sorun etmedim ama farklı oyunlar oynamaya başlayınca yük arttı ve yine rahatsız etmeye başladı. İlk başta PSU'dan geliyor sandım onu değiştirdim ama GPU'dan geliyormuş. Kartı garantiye vereyim mi ne diyorsunuz?

AMD'nin her kartında olabilecek bir hata bu, RX590'da da oluyor, R9 285'de de oluyor. Emin konuştum çünkü bu kartı sorunsuz kullanan insan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Demek ki varmış değil mi? Bunu vurguluyorum ben de. Sen %100 ihtimalli bir cümle kurmuşsun. Ben de önermem yani bu AMD GPU olayını yapamıyor. Ama kesin hata verir de demiyorum.

AMD'nin her kartında olabilecek bir hata bu, RX590'da da oluyor, R9 285'de de oluyor. Emin konuştum çünkü bu kartı sorunsuz kullanan insan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Herhangi bir somut veri olmadan çok emin konuşuyorsunuz, AMD'nin mi yoksa NVIDIA'nın mı daha fazla sorun yarattığını gösteren herhangi bir skala veya makale yok. NVIDIA problemleride sadece Coil Whine değil, vaktinde çok kullandım bende, Geforce Experince açılmama sorunları mesela, veya güncellenmemesi. Siz sanırım sadece Technopatta geziniyorsunuz, arada bir SDN, DH, gibi forumlarada bakın AMD'nin o kadar da çok sorun yaratmadığını görürsünüz. Sana kendim de dahil olmak üzere sorunsuz AMD kullanan bir sürü kişi gösterebilirim, gerek tanıdığım olsun, gerek forumda tanışıp kaynaştığım insanlar olsun. Siz problem yaşadınız diye her kartın problem yaşama ihtimali yüksek sanıyorsunuz, fakat NVIDIA tarafı problemlere hiç bakmıyorsunuz. Yine söylüyorum bu şans işi, hangi kartın daha fazla hata verdiğini gösteren herhangi bir veri yok.

Ben zaten bu forum için konuştum bu yazdıklarım hakkında. Bu forumdaki açılmış Coil Whine isimli konulara baktığın zaman çoğunlukla AMD tarafında sorun var diyorum sen hala çok emin konuşuyorsun elinde bir veri yok diyorsun. Bütün forumları gezip 1000'lerce konuyu teker teker inceleyip makale yazmak uzun iş, belki birgün Recep Baltaş hazırlar. Ama bu forumlara girip sadece birazcık baksan bile gene AMD'nin sorunlarının daha fazla olduğunu kendinde göreceksin, dönüyorsun dolaşıyorsun hala konuyu aynı yere getiriyorsun. NVIDIA'nın problemi yok, NVIDIA mükemmel demiyorum ben zaten sana, NVIDIA tarafındaki problemler AMD'ye kıyasladığında daha az diyorum. Sanki NVIDIA %100 sorunsuz mükemmel demişim gibi konuşuyorsun. NVIDIA'nın zamanında GTX970, GTX980'lerde mesela fabrika çıkışlı Coil Whine sorunu vardı onu hatırlıyorum, ama sonra o kartlar revizyon geçirdi ve tekrar piyasaya yenilenmiş olarak sürüldü diye hatırlıyorum belki yanlış hatırlıyorumdur bilmiyorum. RTX2080'de ilk çıktığı zamanlar çok sorun vardı o kartlar piyasadan toplatıldı tekrar yenilenerek piyasaya sürüldü diye hatırlıyorum mesela. ''Sende oldu diye herkeste olacak diye birşey yok, teknoloji şans işi'' laflarından başka gerçekten bir savunmanız yok. Ben problem yaşadım ve benim gibi problem yaşayan birsürü insan var. NVIDIA tarafındada problemler mevcut ama diyorum ya AMD'ye kıyasla daha az bunu herkes biliyor. Bir Tofaş'a binmek var birde Mercedes'e binmek var. Elinin altında internet var bu forumu gezebilirsin, diğer forumlarıda gezebilirsin. Coil Whine sorunlarına baktığın zaman NVIDIA'mı önde AMD'mi önde karşılaştırabilirsin. ''Elinde veri yok, veri olmadan konuşuyorsun'' demekten vazgeçip bir göz atarsan göreceksin zaten. İnternette veri mevcut gir bak. Wattman hatalarınıda bir araştır.

Son düzenleme:
Yine aynı düşüncelerini lafı dolandırarak farklı bir cevap gibi yazıyorsunuz, hala bir veri yok. Bu işi yapabilecek bir sürü kişi var, çok zor değil 5-6 kişi toplayıp forumlarda araştırma yapmak, SDN ve DH de aylardır üyeyim ve fazla AMD sorunu görmedim. Sana şans işi olduğunu söyledim mesela İngilizcesi olup Linus, Tomshw gibi forumlarda takılanlarda NVIDIA'nın daha fazla sorun çıkardığını söyleyecektir, çünkü o forumlarda gerçekten NVIDIA önde gidiyor, ama Reddit, Technopat, PCH gibi forumlara bakıyorsun AMD'de de daha fazla sorun var. Sadece bu forumda, çıkmış 2-3 konuya bakarak, AMD'nin daha fazla sorun yarattığı sonucuna varıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…