5700 XT sistem siyah ekran verdikten sonra sürücü siliniyor

Borancan

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2020
Mesajlar
37
Çözümler
1
RAM
Adata Xpg cl15 3000mhz
SSD veya HDD modeli
James donkey 256gb
Ekran kartı
Asus tuf Rx 5700
Anakart
ASUS B450m Dragon
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
İyi günler herkese benim bir sorunum var ekran kartın siyah ekran veriyor ve verdikten sonra yeniden başlattığımda driveri siliniyor. DDU çözümünü denedim fakat bir çözüme ulaşamadım. Ekran kartı yuvasında bir gevşeklik var kartı yerleştirdikten sonra vidalamadan hareket ettirdiğimde geniş bir hareket alanı var gibi geliyor ve yuva kilidi de gevşek normalde sert olması gerektiğini biliyorum. Bu sorun buna yol açıyor olabilir mi? Ağır geldiği zaman anlık hareket etmesi pinlerin temastan kopması bunu yapar mı?
 
Ekran kartının yerinden oynaması elbette soruna yol açar. Hatta bu sebeple hazır sistemlerde bile demonte olarak teslim ediliyor. Vidaları sağlam olsun. Mandal kilitliyor mu?
 
Ekran kartının yerinden oynaması elbette soruna yol açar. Hatta bu sebeple hazır sistemlerde bile demonte olarak teslim ediliyor. Vidaları sağlam olsun. Mandal kilitliyor mu?

Vidalar sağlam fakat kilitten tam emin değilim bu sorun için ekran kartını garantiye yollamıştım fakat bir sorun olmadığı şeklinde geri dönüş sağlandı. Yener abi RAM kararlılığı için RAM'leri XMP'ye almayı düşünüyorum şu anda 2666 MHz'de çalışıyor galiba onu BIOS'tan 3000 MHz almayı düşünüyorum RAM'lerim 3000MHz zaten olmazsa son çare BIOS'a güncelleme atacağım o da olmazsa anakart değişeceğim çünkü başka bir çare kalmadı. Sorunumun RAM'lerde olduğunu düşünüyorum ama anakartta da sorun olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olma ihtimali var. XMP açıp deneyebilirsiniz. Asus için ismi farklı da olabilir. D.O.C.P idi galiba. Bir de AMD için Windows Update ile güncelleme yapmayın.
 

Geri
Yukarı