Hocam dandik ekran kartı alırsa tabii sıkıntı yaşayacaktır. Yok mu sizin dandik olmayan önerdiğiniz? Arkadaş alsın ve sorunsuz kullansın.Tamamen şans kimisinde 0 sıfır sıkıntı kimisinde çöp oyun bile oynatmıyor.
En sorunsuzu Nitro+ ama o bile garanti değil. 5700XT tamamen kumar.Hocam dandik ekran kartı alırsa tabii sıkıntı yaşayacaktır. Yok mu sizin dandik olmayan önerdiğiniz? Arkadaş alsın ve sorunsuz kullansın.
4 Aydır Gaming X modelini kullanmaktayım ufak tefek 1-2 watman hatası dışında bir sorun ile karşılaşmadım. RTX aranmıyorsa RX 5700 XT öneririm. 1080P'de tam performans alamazsınız ancak ileriye dönük güzel bir seçim olabilir. Modeller arasında Sapphire Nitro+ ya da Gaming X'i öneririm Türkiye'de bulanan en başarılı soğutmaya sahip kartlar. Gaming X'in garanti süresi 3 Nitro'nun ise 2 yıl bunuda göz önünde bulundurmalısınız.
Not: 650W 80+ PSU ile kullanıyorum bir sorun yaşamadım ancak 600W ile tam yükte ne olur net bir şey diyemem.
Bu sürücü kaynaklı hatalar marka model ayırt etmiyor maalesef. Sizin dandik dediğiniz XFX RX 590 ekran kartım ile yaşadığım sıkıntıları şu an birçok AMD ekran kartı modellerinde de görüyorum. Zamanında bu sorunlardan bahsedip çözüm aradığımda linç yediğim için, kendim uğraşıp çözdüm ve sorun yaşayan arkadaşlara da elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum linç etmek yerine. Yani bu iş marka modelden ziyade sürücü kaynaklı oluyor ve bu tarz sürücü kaynaklı hataların net çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemek gerekiyor.En sorunsuzu Nitro+ ama o bile garanti değil. 5700XT tamamen kumar.
Çok mantıklı konuşmuşsun, ilgine teşekkür ederim. Ama bi noktada fikrimi belirtmek isterimÖncelikle sorun yaşamama garantisini kimse veremez. Sorun başlığı altında açılan birçok konular mevcut. Kullanan arkadaşlar sorun yaşamadığını belirtip öneride bulunmuşlar. Olması gerektiği gibi sorun yaşamadığım ürünü bende belirtirim burada sıkıntı yok. Fakat sıkıntı sorun yaşamadığı için o ego ile sorun yaşamama garantisiyle önerip, markanın sorunlarından bahsedip eleştiri yaptığımızda şiddetle karşı çıkan fanboy kesimler. Bunları dikkate bile almayın derim. Sorunlar tamamen çözülmüş değil maalesef. Sorun yaşayan kullanıcılar var. Yani tercih sizin. Bu sorunları bilip ve iyice araştırıp ona göre tercih yaparsınız.
Hocam dandik ekran kartı alırsa tabii sıkıntı yaşayacaktır. Yok mu sizin dandik olmayan önerdiğiniz? Arkadaş alsın ve sorunsuz kullansın.
@73083 Rica ederim. Yanlış anlaşılacak bir durum yok ve dediklerine katılıyorum. Yani sonuçta belli bir bütçe var ve bu doğrultuda en mantıklısını seçmek gerekiyor. XFX RX 590 kullandığım için forum içerisinde dandik kart kullanıyorsun tabii sıkıntılar yaşarsın diyip söylediklerimi dikkate almadan beni resmen linç edenlerde vardı zamanında. Ama şunu da belirteyim soğutma konusunda problemli olan modelleri iyi araştırmak lazım. Misal önceden de belirttiğim gibi bende XFX RX 590 var. Namı diğer alev topu diyorum.Gerçi Radeon ayarlarından oldukça stabil bir ayar yapmayı haftalarca uğraş sonucunda başardım ve hem yaşadığım sıkıntıları çözmüş oldum hemde kartın sıcaklığını baya düşürdüm. Alev topu olan kart artık serin çalışıyor. AMD ekran kartı tercih edenler DDU programını kullanmayı bilip birçok sürücü değişikliği ve Radeon programından ayar yapmayı bilmesi lazım aslında.