5700 XT sorunları çözüldü mü yoksa RTX 2060S mi alınmalı?

Öncelikle sorun yaşamama garantisini kimse veremez. Sorun başlığı altında açılan birçok konular mevcut. Kullanan arkadaşlar sorun yaşamadığını belirtip öneride bulunmuşlar. Olması gerektiği gibi sorun yaşamadığım ürünü bende belirtirim burada sıkıntı yok. Fakat sıkıntı sorun yaşamadığı için o ego ile sorun yaşamama garantisiyle önerip, markanın sorunlarından bahsedip eleştiri yaptığımızda şiddetle karşı çıkan fanboy kesimler. Bunları dikkate bile almayın derim. Sorunlar tamamen çözülmüş değil maalesef. Sorun yaşayan kullanıcılar var. Yani tercih sizin. Bu sorunları bilip ve iyice araştırıp ona göre tercih yaparsınız.
Tamamen şans kimisinde 0 sıfır sıkıntı kimisinde çöp oyun bile oynatmıyor.
Hocam dandik ekran kartı alırsa tabii sıkıntı yaşayacaktır. Yok mu sizin dandik olmayan önerdiğiniz? Arkadaş alsın ve sorunsuz kullansın.

4 Aydır Gaming X modelini kullanmaktayım ufak tefek 1-2 watman hatası dışında bir sorun ile karşılaşmadım. RTX aranmıyorsa RX 5700 XT öneririm. 1080P'de tam performans alamazsınız ancak ileriye dönük güzel bir seçim olabilir. Modeller arasında Sapphire Nitro+ ya da Gaming X'i öneririm Türkiye'de bulanan en başarılı soğutmaya sahip kartlar. Gaming X'in garanti süresi 3 Nitro'nun ise 2 yıl bunuda göz önünde bulundurmalısınız.
Not: 650W 80+ PSU ile kullanıyorum bir sorun yaşamadım ancak 600W ile tam yükte ne olur net bir şey diyemem.

5700XT alacağımda LoL falan oynuyorum 2K mı alsam 240Hz mi monitörü ne önerirsin?

En sorunsuzu Nitro+ ama o bile garanti değil. 5700XT tamamen kumar.
Bu sürücü kaynaklı hatalar marka model ayırt etmiyor maalesef. Sizin dandik dediğiniz XFX RX 590 ekran kartım ile yaşadığım sıkıntıları şu an birçok AMD ekran kartı modellerinde de görüyorum. Zamanında bu sorunlardan bahsedip çözüm aradığımda linç yediğim için, kendim uğraşıp çözdüm ve sorun yaşayan arkadaşlara da elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum linç etmek yerine. Yani bu iş marka modelden ziyade sürücü kaynaklı oluyor ve bu tarz sürücü kaynaklı hataların net çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemek gerekiyor.

Öncelikle sorun yaşamama garantisini kimse veremez. Sorun başlığı altında açılan birçok konular mevcut. Kullanan arkadaşlar sorun yaşamadığını belirtip öneride bulunmuşlar. Olması gerektiği gibi sorun yaşamadığım ürünü bende belirtirim burada sıkıntı yok. Fakat sıkıntı sorun yaşamadığı için o ego ile sorun yaşamama garantisiyle önerip, markanın sorunlarından bahsedip eleştiri yaptığımızda şiddetle karşı çıkan fanboy kesimler. Bunları dikkate bile almayın derim. Sorunlar tamamen çözülmüş değil maalesef. Sorun yaşayan kullanıcılar var. Yani tercih sizin. Bu sorunları bilip ve iyice araştırıp ona göre tercih yaparsınız.

Hocam dandik ekran kartı alırsa tabii sıkıntı yaşayacaktır. Yok mu sizin dandik olmayan önerdiğiniz? Arkadaş alsın ve sorunsuz kullansın.
Çok mantıklı konuşmuşsun, ilgine teşekkür ederim. Ama bi noktada fikrimi belirtmek isterim

Sonuçta bu kartlar 4 bin tl gibi bir ederi olan kartlar, aralarındaki soğutucu farkları ile birbirlerinin önüne geçiyorlar yani alt yapıları aynı. Lafım sana değil yanlış anlama ama forumda görüyorum birbirlerine küçük yada orta üstünlükleri var ama o kart çöp o kart işe yaramaz alma daha iyi gibi yorumlar bana komik geliyor. Çünki bunu satan insanlar sadece dış kaplamasını değiştirerek ayni gpu karta 100 lerce lira fark koyarak satıyorlar. Bence insanlar kendini çok kaptırıyor bu olaya. Hatalı çıkan kartları kabul ediyorum ama biri birinden 5 derece 7 derece az sıcaklık veriyor diye diğer karta çöp demek abes kaçıyor bence. Kapitalizm kurbanıyız başka birşey değil. Alakasız ama bu mevzuyu her gördüğümde türkiyede 10 tl olan ürünü aliexpressten 7.5 liraya alan arkadaşlar geliyor neden bilmiyorum 😀 tamamen sohbet amaclı konusuyorum beni yanlis anlamazsan sevinirim.

Ben 5 yil once bu sitedeki arkadaslar ile kasa topladım. Gtx 970 almıştım. Kartı msi ın kırmızı siyah renkli modelini almayıp 970 tiger modelini aldim diye özelden bile mesaj atıp sen ne yaptın paranı hiç ettin yazan insanlar oldu. Bence onların istediği şeyi yapıyoruz, bilinçlenmeli insanlar diye düşünüyorum. 5 yıl aralıksız kullandım hala daha çalışıyor ama 5 derece serin ama 5 derece fazla

@73083 Rica ederim. Yanlış anlaşılacak bir durum yok ve dediklerine katılıyorum. Yani sonuçta belli bir bütçe var ve bu doğrultuda en mantıklısını seçmek gerekiyor. XFX RX 590 kullandığım için forum içerisinde dandik kart kullanıyorsun tabii sıkıntılar yaşarsın diyip söylediklerimi dikkate almadan beni resmen linç edenlerde vardı zamanında. Ama şunu da belirteyim soğutma konusunda problemli olan modelleri iyi araştırmak lazım. Misal önceden de belirttiğim gibi bende XFX RX 590 var. Namı diğer alev topu diyorum. :D Gerçi Radeon ayarlarından oldukça stabil bir ayar yapmayı haftalarca uğraş sonucunda başardım ve hem yaşadığım sıkıntıları çözmüş oldum hemde kartın sıcaklığını baya düşürdüm. Alev topu olan kart artık serin çalışıyor. AMD ekran kartı tercih edenler DDU programını kullanmayı bilip birçok sürücü değişikliği ve Radeon programından ayar yapmayı bilmesi lazım aslında.

@73083 Rica ederim. Yanlış anlaşılacak bir durum yok ve dediklerine katılıyorum. Yani sonuçta belli bir bütçe var ve bu doğrultuda en mantıklısını seçmek gerekiyor. XFX RX 590 kullandığım için forum içerisinde dandik kart kullanıyorsun tabii sıkıntılar yaşarsın diyip söylediklerimi dikkate almadan beni resmen linç edenlerde vardı zamanında. Ama şunu da belirteyim soğutma konusunda problemli olan modelleri iyi araştırmak lazım. Misal önceden de belirttiğim gibi bende XFX RX 590 var. Namı diğer alev topu diyorum. :D Gerçi Radeon ayarlarından oldukça stabil bir ayar yapmayı haftalarca uğraş sonucunda başardım ve hem yaşadığım sıkıntıları çözmüş oldum hemde kartın sıcaklığını baya düşürdüm. Alev topu olan kart artık serin çalışıyor. AMD ekran kartı tercih edenler DDU programını kullanmayı bilip birçok sürücü değişikliği ve Radeon programından ayar yapmayı bilmesi lazım aslında.

Ben bu yüzde 50 şans işi kart olayı mevzusunu tam idrak edemedim. Bunu söylemek için kartta bi sıkıntı olması gerekmez mi? Herkes kumar diyor çünki. Yazılımsalsa ve herkeste olmuyorsa bu sorun çıkarmayan kartları kullanan insanlar daha bilinçli kullanıyor deneyimleri sonucu demek çünki. Kumar dediğin zaman kartın kendisi sıkıntılı gibi bir algı oluyor insanlarda çünki?

Fiziki olarak bi problemi yoksa ve tamamen yazılımsalsa alınabilir o zaman? Herkeste sorun olmadığına göre bilinçli kullananlar bu sorunları çözebiliyor? Yani her hatanın çözümü var?

Bence 5700xt yerine 2060 tercih edeni sadece şu sekilde anlarım eğer dusundugum gibi sadece yazılımsal ise, 0 alıp ugraşmak istemiyordur. Onun disinda 2060 almanin bi mantigi yok sanki. DLSS 2.0 olmasa bence rtx in hic bi arti yani yok, rt falan hikaye bence.

@73083 Bilinçli kullanıcıların da başına gelen bir durum. Yani bu tarz sürücü kaynaklı hataların net bir çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemek gerekiyor. Çözülürse ne ala diyip kullanmaya devam. Aslında bahsedilen sıkıntılar tek bir kart modeline özel değil. Neredeyse birçok AMD ekran kartlarında görülen bir durum ve genellikle sürücü kaynaklı problemler olduğu için RX 590 kullanıcısı olarak yaşadığım aynı sıkıntıyı RX 5700 XT kullanıcısı da yaşıyor. Haftalarca uğraştığı mı belirtmiştim orada. Yani ben bir bilinçli kullanıcı olarak haftalarca uğraştım. Ama garanti değil. Yani tekrardan hata alma riskim var. Uğraşmaktan da bıktığım için en ufak hata da NVIDIA tarafına geçmeyi düşünüyorum. Çünkü AMD ekran kartlarından soğudum açıkçası. Yanlış anlaşılmasın AMD ekran kartlarını kötülemiyorum. Veya sizin fikrinizi değiştirmek gibi bir niyetim de yok. Bunlar sadece benim düşüncelerim. Sonuçta bende fiyat performans ürünü olması açısından hep AMD ekran kartlarını kullandım. Sadece bir adet NVIDIA kullandım o da FX 5200 modeliydi.

Son düzenleme:
John Peddie araştırmasına göre bu yılın ikinci çeyreğinde (2019) AMD satışları %2,4 artarak %17,2’yi buldu. Nvidia ise %16’da kaldı. Intel ise neredeyse %67 ile pazarda liderliğini sürdürüyor.

Kısaca AMD bu kadar satıyorsa illaki karşılaşacağın sorunlarla önceden karşılaşmış birileri vardır ve bu sorunlara çözüm bulmuşlardır. O yüzden RX 5700 XT almanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı