5700X ve RTX 3060 Ti sistemde RDR 2 hikaye modu crash veriyor

Celebron

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Biliyorum epey bir konu var bu oyun ile alakalı ama çözüldü denilen ne kadar yöntem varsa bir türlü sorunun ne olduğunu anlayamadım. Öncelikle PC diğer oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyor. Hemen hemen aklınıza gelebilecek her oyunu oynayabiliyorum. Bu oyundan önceki son oyunun Hogwarts Legacy. Oyunu satın aldım hikaye modu ile başladım. Bu arada 2 sene önce bu oyunda aynı bilgisayar ile 100 küsur saatlik bir sorunsuz tecrübem olmuştu. Bu sefer hikaye ile devam edeyim derken oyunumun her yarım saat 45 dakika da bir hata vermeden crash verme problemini yaşadım. Birçok çözüm denedim fakat nafile çözüm olmadı ve bu crashlar düzenli aralıklar ile devam etti. Her şeyi garanti altına almak adına format denedim ve düzgün bir kurulum yaptım. Driverlar güncel ve her şey dört dörtlük. Crashlar nispeten azaldı ve görevleri etkilemeyecek kadar aralıkları uzadı ve sadece 1 kere crash yedim oda ilk 3 saatin ardından oldu. Neyse ite kalka bir şekilde 16. saate geldim bu sefer de hapisten bir arkadaşımızı kurtarma görevini yapıyorum townun içinden geçtik herkesi öldürdük biçtik derken kurtardığımız arkadaş birden at sırtında yolun ortasında kalıyor ve asla hareket etmiyor. Hatta bölge bölge renderlamama hataları göze çarparken birdenbire oyun kilitleniyor ve asla hareket edemiyorsun. Sesler düzgün sorun yok oyun açık fakat hiçbir fonksiyon çalışmıyor ve ekran donuk bir şekilde kala kalıyorsun. Sıcaklık değerleri vs normal BIOS güncel Anti-Virüs programı kullanmıyorum çeşitli ek yazılımlar vs yok. Oyunu iade etmek istiyorum doğal olarak otomatikman 2 saati geçtiğiniz için iade edemiyoruz diyorlar. Anlatıyorum sorunları çözmeye çalışmak ile geçti ömrüm hepi topu 4-5 görev anca yapabildim diyorum nafile. Varsa güncel bir çözüm bilen arkadaşımız yardımcı olabilirse sevinirim.

Ryzen 5700X.
X470 MSI Gaming Pro Carbon AC.
4*8 3200 MHz Corsair Dual kit RAM.
Galax RTX 3060 Ti.
Corsair RM750 Gold Plus PSU.

Anlattiginizdan yola cikarsak acik ve net bir sekilde sorunun renderlama isleminde oldugu belli. Benim bildigim kadariyla RDR2'de vsync bazen boyle render hatalarina ve ardindan oyunun cokmesine neden oluyordu. Bu tamamen sansa bagli, bazi sistemlerde sorunsuz calisirken bazilarinda boyle hata veriyor vsync. Eger o ayar aciksa onu kapatmayi deneyin.

Ote yandan genel olarak tum grafik ayarlarinizi bir gozden gecirin. Bir dahaki sefere oynmaya baslamadan once ekran kaydi alin da oyle oynayin. Oyun cokmeden once nerelerin renderlari sorunlu onlari videodan daha ayrintili bir sekilde izleyebilirsiniz. Ona gore de alakali oldugunu dusundugunuz grafik ayarlarini degistirerek sorunu cozmeyi deneyebilirsiniz. Daha once de denediniz mi bilmiyorum ama Nvidia uygulamalari uzerinden ekran kartiniza ayar yapip daha iyi performans vermesi icin de zorlayabilirsiniz. Yeri gelir overclock yapmayi da dusunebilirsiniz belki. Windows ayarlarindan da oyun modunu acarsaniz belki bir etkisi olur ama onu muhtemelen yapmissinizdir diye dusunuyorum.

Anlattiginizdan yola cikarsak acik ve net bir sekilde sorunun renderlama isleminde oldugu belli. Benim bildigim kadariyla RDR2'de V-Sync bazen boyle render hatalarina ve ardindan oyunun cokmesine neden oluyordu. Bu tamamen sansa bagli, bazi sistemlerde sorunsuz calisirken bazilarinda boyle hata veriyor V-Sync. Eger o ayar aciksa onu kapatmayi deneyin.

Ote yandan genel olarak tum grafik ayarlarinizi bir gozden gecirin. Bir dahaki sefere oynmaya baslamadan once ekran kaydi alin da oyle oynayin. Oyun cokmeden once nerelerin renderlari sorunlu onlari videodan daha ayrintili bir sekilde izleyebilirsiniz. Ona gore de alakali oldugunu dusundugunuz grafik ayarlarini degistirerek sorunu cozmeyi deneyebilirsiniz. Daha once de denediniz mi bilmiyorum ama NVIDIA uygulamalari uzerinden ekran kartiniza ayar yapip daha iyi performans vermesi icin de zorlayabilirsiniz. Yeri gelir overclock yapmayi da dusunebilirsiniz belki. Windows ayarlarindan da oyun modunu acarsaniz belki bir etkisi olur ama onu muhtemelen yapmissinizdir diye dusunuyorum.

Teşekkür ederim. O ayar açık ve hiç kapatmayı denemedim. Açıkçası onunla ilgili çözüm sunanda görmedim ama ilk fırsatta deneyeceğim. Umarım faydası olur çünkü sevdiğim ve uzun zamandır almak için beklediğim bir oyundu.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı