5700XT ve R5 3600 sıcaklık sorunu

Karakaçan11

Centipat
Merhaba. 1 ay önce.
5700XT Gaming X.
AMD R5 3600 (Cooler Master H410R)
Cooler Master MB511.
Termal macun: MasterGel Pro.
Bileşenlerinden oluşan bir sistem aldım. Yalnız işlemciye soğutucu almama, ekran kartının da soğutmasının iyi olmasına rağmen ekran kartınının oyuniçi sıcaklık değeri ortalama 80° işlemcininki ise 70°-75°.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1 ay önce.
5700XT Gaming X.
Cooler Master MB511.
Bileşenlerinden oluşan bir sistem aldım. Yalnız işlemciye soğutucu almama, ekran kartının da soğutmasının iyi olmasına rağmen ekran kartınının oyuniçi sıcaklık değeri ortalama 80° işlemcininki ise 70°-75°.
Sistemde oyunlarda veya farklı işlerde ekran kartı hata verip sorun çıkardı mı ?

Merhaba. 1 ay önce.
5700XT Gaming X.
Cooler Master MB511.

Bende aynı işlemciyi kullanıyorum stok fan ile en fazla 80 derece. Overlock falan yapmadınız değil mi?

Sistemde oyunlarda veya farklı işlerde ekran kartı hata verip sorun çıkardı mı?

Hayır bir sorun yok genel olarak fakat farklı yerlerde çok daha düşük sıcaklıklar görünce moralim bozuluyor.

Ortam sıcaklığı yüksek ve fan hızı az olduğu için sıcaklık sorunu olabilir.

Yani sıcak tabii ki hatay yanıyir da ev genel olarak çok sıcak değil (klima vs.). Ama fan hızlarını ve işlemci soğutucu fan hızını fulledim. Olmuyor, olmuyor.
Quote="benimişte, post: 6426484, member: 341145"]
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum stok fan ile en fazla 80 derece. Overlock falan yapmadınız değil mi?
[/QUOTE]
3600MHz 1.25 v yaptım azalsın diye ama olmuyor yine sıcaklıkta 2 derece azalma var sadece. Sizin soğutucunuz ne? Ögrenebilir miyim? Yani kasayı bir daha inceledim de hiçbir şey de sıkıntı yok. Aklıma tek bir soru geliyor. Hatayın havasını Mersin, Antalya'ya benzetebilirsiniz. Havanın çok sıcak olmadı 10°ye kadar etki eder mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı