Dostum senin sorunun vida olabilir ama tuf serisi içinde benzer şeyleri söylüyorlardı. İlgili video şu:@TheMax
Tuf serisi ile Rog Strix serisindeki sorunların birbiriyle alakası yok. Tuf serisi 1660 ve 1660 Ti modelinde çok küçük bir heatsink koymuştu ve o yüzden ısınma sorunları oluyordu. Zaten 5700XT gibi modellerde o sorun yok, sizin sorununuz yazılımsal.
Ancak Rog Strix'e gelince, koyulan vidalar heatsink ile GPU'yu birbirine değdirecek kadar sıkmıyor bile, elle üstten bastırınca kart oynuyor resmen. Bu sorunun yazılımla alakası yok.
Bu videoyu izleyin daha iyi anlarsınız.
Tuf 1660 Ti koyulan küçük heatsink. 5:00
Aman gençler. Yenice RX 5700 XT gamingx aldım, aldım ama korkuyorum ciddi şekilde. AMD kullanmadım hiç. NVIDIA olmaması nedense böyle üst segment kartı epey indirimli almış olsam bile içimde buruk his bıraktı. Şu konuyu okuyunca siparişi iptal mi etsem diye düşünmeye başladım.
Hocam ben de sana cevap vermek için üye oldumArkadaşım sana cevap vermek için üye oldum. Bende asus tuf 5700xt almıştım. Pubg ye girdigimde daha oyuna başlamadan ana menüde beklerken bile kart 80+ dereceye çıktı ve bilgisayar donup kapandı. Hiçbirşey yapamadım canımı sıktı. Biraz araştırdım tuf serisinde soğutma sorunu olduğunu öğrendim. Fakat daha sonra ausun ekran kartına bios güncellemesi yapıp sorunu çözdüğünü söyleyen birinin yorumunu okudum. Hemen asusun sitesinden biosu güncelledim ve ultra ayarlarda pubgye girdim yarım saat oynadim 60 derecelerde kaldı kart ve şimdilik sorun yaşamıyorum. Üreticinin sitesine girip bios güncelelmesi varmı kontrol et derim. Benim sorunum GPU bios güncellrmesi ile çözüldü. Demekki fiziksel bir üretim hatası değilmiş.
Edit:imla.
ASRock 5700XT Phantom Gaming Ekran kartı aldım tıpkı arkadaşın dediği gibi bin pişman oldum. Apex Legends'te 180 FPS alırken haritanın belirli bazı noktalarında 80 FPS kadar düşüyor ( Full Low ayar). 2. olarak crash problemi hala devam ediyor. Yeni Driver'ler bazı kullanıcılar için iyi olurken bazıları ( ben mesela ) eski sürücüleri deneyerek orta yolu bulmaya çalışıyorum. Ayrıca ben çok sektorinze bir kart olduğunu düşünmüyorum Crash esnasında bazen PC'yi donduruyor ve reset atmazsam düzelmiyor. Arkadaşlar AMD'den işlemci alın ama ekran kartı falan almayın.
Sakın alma. Eski TUF serisi çok sıkıntılı. Yeni seri çıktı stoklar onlarla yenilensin alırsın. Bana kalırsa yine de uzak dur. 5700XT güzel kart ama ASUS alma. Başka sistemlere bakabilirsin. İncehesap, GameGaraj, Teknobiyotik, Sinerji gayet kaliteli firmalardır. Sapphire veya MSI alabilirsin 5700XT olarak.Hocam ben de sana cevap vermek için üye oldumAklımda itopyadaki cherry master sistem var 6900 tl 5700xt ama asus tuf olan modeli almayı çok düşündüm ama ısınma problemi yüzünden çekiniyorum. Bios update ile 60 derecelerde çalışıyorsa alırım sistemi. Biraz daha bilgi verebilir misin bir de sistem iyi mi tavsiye eder misin bir kaç yükseltmeyle ?
CHERRY-STAR/AMD Ryzen 5 3600/ASUS TUF GAMING X3 RX 5700 XT OC 8GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
CHERRY-STAR/AMD Ryzen 5 3600/ASUS TUF GAMING X3 RX 5700 XT OC 8GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile CHERRY-STAR ITOPYA'da.www.itopya.com
Valla daha 2 gün önce aldım kartı dünde bios güncellemesi yaptım. Henüz tam anlamıyla test edemedim. Yarın full oyun oynayarak test edecegim. Daha sonra tekrar yorum yaparım.Hocam ben de sana cevap vermek için üye oldumAklımda itopyadaki cherry master sistem var 6900 tl 5700xt ama asus tuf olan modeli almayı çok düşündüm ama ısınma problemi yüzünden çekiniyorum. Bios update ile 60 derecelerde çalışıyorsa alırım sistemi. Biraz daha bilgi verebilir misin bir de sistem iyi mi tavsiye eder misin bir kaç yükseltmeyle ?
CHERRY-STAR/AMD Ryzen 5 3600/ASUS TUF GAMING X3 RX 5700 XT OC 8GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
CHERRY-STAR/AMD Ryzen 5 3600/ASUS TUF GAMING X3 RX 5700 XT OC 8GB/16GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile CHERRY-STAR ITOPYA'da.www.itopya.com
Aman gençler. Yenice RX5700XT GamingX aldım, aldım ama korkuyorum ciddi şekilde. AMD kullanmadım hiç. Nvidia olmaması nedense böyle üst segment kartı epey indirimli almış olsam bile içimde buruk his bıraktı. Şu konuyu okuyunca siparişi iptal mi etsem diye düşünmeye başladım.
Aynen ordan aldım. 4000 Liraya Asus Evo 2070S'e niyetlendim, yetişemedim. Baktım bu ürünün stoğunu güncellemişler kaçırmayayım dedim.Bende de ayni kart var kargocular paketle top oynamazsa bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum. 67 derecenin ustunu gormedim.
Incehesap ta 3500tl idi. Oradan aldiysaniz eger. Gucci fiyat.