5700XT'nin problemleri

AsRock 5700xt Phantom Gaming Ekran kartı aldım tıpkı arkadaşın dediği gibi bin pişman oldum. Apex Legends te 180 fps alırken haritanın belirli bazı noktalarında 80 fps kadar düşüyor ( full low ayar). 2. olarak crash problemi hala devam ediyor. Yeni driverler bazı kullanıcılar için iyi olurken bazıları ( ben mesela ) eski sürücüleri deneyerek orta yolu bulmaya çalışıyorum. Ayrıca ben çok sektorinze bir kart olduğunu düşünmüyorum Crash esnasında bazen pc yi donduruyor ve reset atmazsam düzelmiyor. Arkadaşlar AMD'den işlemci alın ama ekran kartı falan almayın.

AMD çipset dedim hocam. Ayrıca her üründe çıkacak diye bir şey yok. Dual serisinde RX 570 ve 580'leri sıkıntılı olan çok gördüm. Forumda ve YouTube'da bulabilirsin.
Ayrıca NVIDIA kanadında bugüne kadar hiçbir sorunum olmadı.

Aynen öyle hocam çok doğru diyorsunuz. Bende ASUS Dual RX580 4 GB var sağ olsun başım hiç beladan kurtulmuyor.Coil whine var ama öyle bir var ki PC altta kulaklıksız oyun bile oynatmıyor. Sonra bir arızası var GTA 5 potato ayarlarda 50 60 FPS'yi zor görüyorum. LOL deseniz TF'lerde 30 40'lara kadar düşüyor. Bitek CS:GO oynayabiliyorum başka oyun oynatmıyor sağ olsun ASUS AMD ekran kartıları pişmanlıktır almayın aldırtmayın sonra benim gibi başınız çok ağrır. Daha corona bitcek ekran kartını göndercem garantiye ohooo... Bir sürü iş, zaten değişim talep etcem geldiği gibi direkt satıp AMD ASUS olmayan ekran kartı alacağım mutlaka.

Sanırım AMD ekran kartlarında herkesin şansı yaver gitmiyor.Bende MSİ RX5700 kullanıyorum ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Önceden tüm özellikleri kapatıp Driver sorunlarını çözmüştüm.20.2.2 ile birlikte FreeSync kapatıyorum sadece. Diğer özellikler stabil çalışıyor. 2K Ultra ayarlarda 80 FPS'den aşağısını görmedim. Kartın genel sorunu driverdı o da 20.2.2 ile bitti.

Aman gençler. Yenice RX5700XT GamingX aldım, aldım ama korkuyorum ciddi şekilde. AMD kullanmadım hiç. Nvidia olmaması nedense böyle üst segment kartı epey indirimli almış olsam bile içimde buruk his bıraktı. Şu konuyu okuyunca siparişi iptal mi etsem diye düşünmeye başladım.

Rog Strix 5700XT kullanıyorum 6-7 aydır. İlk zamanlar bazı yazılım sorunları oldu ama onun dışında sorunsuz bir kart. Performansının da maşallahı var. Banamısın demiyor.

Bendeki ROG STRIX. Paramla rezil olduğum ekran kartı, satın aldığım güne lanet ettiğim ve masaüstü PC dizince sıkıntısız rahat bir oyun keyfi süreceğimi düşündüğüm için aldığım ekran kartı. Henüz CS:GO gibi basit zorlamayan oyunları bile zar zor oynuyorum o yüzden yüksek kalitede olan oyunları oynamaya korkuyorum. 5700 XT sahiplerinin çoğu her türlü sıkıntıyı yaşıyor. Sizce sorun AMD'de mi yoksa markalarda mı?

Arkadaşım sana cevap vermek için üye oldum. Bende asus tuf 5700xt almıştım. Pubg ye girdigimde daha oyuna başlamadan ana menüde beklerken bile kart 80+ dereceye çıktı ve bilgisayar donup kapandı. Hiçbirşey yapamadım canımı sıktı. Biraz araştırdım tuf serisinde soğutma sorunu olduğunu öğrendim. Fakat daha sonra ausun ekran kartına bios güncellemesi yapıp sorunu çözdüğünü söyleyen birinin yorumunu okudum. Hemen asusun sitesinden biosu güncelledim ve ultra ayarlarda pubgye girdim yarım saat oynadim 60 derecelerde kaldı kart ve şimdilik sorun yaşamıyorum. Üreticinin sitesine girip bios güncelelmesi varmı kontrol et derim. Benim sorunum GPU bios güncellrmesi ile çözüldü. Demekki fiziksel bir üretim hatası değilmiş.
Edit:imla.

@TheMax
Tuf serisi ile Rog Strix serisindeki sorunların birbiriyle alakası yok. Tuf serisi 1660 ve 1660 Ti modelinde çok küçük bir heatsink koymuştu ve o yüzden ısınma sorunları oluyordu. Zaten 5700XT gibi modellerde o sorun yok, sizin sorununuz yazılımsal.

Ancak Rog Strix'e gelince, koyulan vidalar heatsink ile GPU'yu birbirine değdirecek kadar sıkmıyor bile, elle üstten bastırınca kart oynuyor resmen. Bu sorunun yazılımla alakası yok.

Bu videoyu izleyin daha iyi anlarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tuf 1660 Ti koyulan küçük heatsink. 5:00
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2070 Super performasını neredeyse yarı fiyatına alıyorsunuz, bazı şeylerden feragat etmek durumundasınız maalesef, hiçbir sıkıntısı olmayan bir kart olsaydı hiç kimse 2070 veya 2070S'e yönelmezdi, değil mi? :)

AMD'nin 3-4 adım geride olduğu konular;
Sürücü desteği: Sürücülerin hepsinde farklı bir hata meydana gelir genellikle. Hatasız sürücüyü bulmak zaman alır. :) Ayrıca ShadowPlay nereye... ReLive nereye...
Soğutma: Bu sefer oldu deseniz bile, NVIDIA kartlara nazaran kartınızın her daim sıcak çalışır. 80 dereceler sizin için normaldir.
Güç Tüketimi: Tüm bunları hesaba kattığınızda güç tüketimi de haliyle yüksektir.

1 yıla yakındır 5700XT Pulse kullanıyorum. İlk dönem benim de yaşadığım sorunlar oldu ardından sürücü güncellemeleriyle hepsini çözdüm.
NVIDIA tarafında oldukça başarılı olan ROG STRIX serisi AMD tarafında, özellikle de 5000 serisinde soğutma konusunda başarısız, bununla ilgili pek çok video var.
Ancak sizi suçlayamam. Tüketici olarak ürünü görüp beğenmişsinizdir. Kaldı ki ürünün sayfasında bilmem kaç derece soğuk çalıştığı gibi yalan yanlış reklamlar var.

Bu noktada yapabileceğiniz iki şey var;
Ya parayı basıp NVIDIA alır arkanıza bakmazsınız, ya da fiyat performans ürünü alır, sorunlarıyla başa çıkarsınız. Ben AMD'nin bu sorunlarından kopamıyorum. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı