5700XT'nin problemleri

Dostum son Driver'lar ile sorunlar çözüldü dejiyor AMD'de. Ve o ekran kartı sorunlu. ASUS bir şeyi yanlış yaptı. İade edebiliyorsanız iade edin.

Hocam ben MSI RX 5500XT ile sorun yaşamıyorum oyunlarda sorunun kesinlikle marka kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ne zaman PC toplasam gözüm hep ASUS Gigabyte gibi markalara gidiyor
Hem anakart hem de ekran kartı konusunda ama yok diyorum sorun yaşarım diye endişem oluyor, belki benim şansımdandır bu zamana kadar tüm parçalarım hep MSI markaydı ve hiç sorun yaşamadım o yüzden biraz daha beklyiorum 300-500 fiyat farkını kapatıp MSI alıyourm

Öyle demeyin. MSI'ın da hatalı ürünleri ve serileri var. Örneğin Evoke ve Armor serisi, RX5700 mech modeli...

TUF 5700xt ye hala sorunlu diyenler var. 2 tane youtuberdan duydukalrını papağan gibi tekrarlıyorlar... Driver ve bios güncellemesi ile çözüldü sorunlar. Kart 60 derecenin ustüne çıkmıgor çok fazla.

Öyle demeyin. MSI'ın da hatalı ürünleri ve serileri var. Örneğin Evoke ve Armor serisi, RX5700 mech modeli...

Hocam hakkınızı yiyemem ben XT serisi ile alakalı söyledim
İlk ekran kartım R7 370 idi sonra RX 580 Armor aldım aynı gece sesten dolayı iade edip GTX 1060 ile değiştirdim, haklılık payınız var ama performansla alakalı çok nadir

TUF 5700XT'ye hala sorunlu diyenler var. 2 tane youtuberdan duydukalrını papağan gibi tekrarlıyorlar... Driver ve BIOS güncellemesi ile çözüldü sorunlar. Kart 60 derecenin ustüne çıkmıgor çok fazla.

TUF kartının sıkıntısı yazılımsal değil donanımsal bir sıkıntı. VRAM'lerder soğutucu yok TUF'da.

TUF 5700xt ye hala sorunlu diyenler var. 2 tane youtuberdan duydukalrını papağan gibi tekrarlıyorlar... Driver ve bios güncellemesi ile çözüldü sorunlar. Kart 60 derecenin ustüne çıkmıgor çok fazla.
Sorunlu çünkü boşuna demiyoruz dostum. Driver ve BIOS güncellemesi ile çözülecek bir sorun değil. Soğutucu blok enine kısa, ekran kartının VRAM’lerine temas etmiyor. BIOS ve driver güncellemeleri ile bloğu genişletip VRAM’lere temas etmesini sağlamadılar heralde? Ayrıca revize edilmiş Tuf Gaming Evo modellerinde bu sorunları düzelttiler, biraz araştırmanı öneririm

Kasım'dan beri Sapphire Nitro+ RX5700XT kullanıyorum, hiç bir büyük sorun yaşamadım. Tek yaşadığım zaman zaman pc'nin komple donmasıydı aşağıda bahsedilen gibi.

2. Çok fazla ekran gidiyordu reset atmak zorunda kalıyordum (son sürümü kullanıyorum) şuan için haftada bir oluyor önerilen sürümü kullansam belki olmaz.

Bunu da araştırdığımda reddit'te sorunun anakarttan kaynaklandığını ve BIOS güncellemesi ile sorunun çözüldüğünü söylüyordu reddit yazarları. Yaklaşık 2 ay önce en güncel BIOS kurdum ve artık bu sorun da kalmadı.

Şu anki stoklarla alınabilecek en iyi RX5700XT kartlar Sapphire modelleri (Nitro+,Pulse), Gigabyte Gaming OC ve MSI Gaming X modelleri.

Diğer kartların termal performansı çok kötü, ya ASUS TUF serisi ya da MSI Mech modeli gibi hiç soğutamıyorlar ya da Asrock/XFX modellerindeki gibi çok sesli çalışıyorlar.

TUF kartının sıkıntısı yazılımsal değil donanımsal bir sıkıntı. VRAM'lerder soğutucu yok TUF'da.

Kartı şuan ben kullanıyorum benden daha iyimi bileceksiniz ? Soğutucular kısa temas etmiyor deniliyordu ama öyle değilmiş diyorum bende. Daha oyuna girmeden ana menüdeyken bile 80 99 derecelere çıkıyordu kart ve pc kilitleniyordu. Kartı kullanamadım bile. Yani bırakın oyun oynamayı test edecek kadar bile kullanamıyordum kilitleniyordu. BİOS güncellemesi yaptıktan sonra sorunlar ortadan kalktı 2 gündür ultra ayarlarda PUBG, GTA5, CSGO oynuyorum kart 60 dereceyi nadir geçmiştir. Şimdi soğutucu sorunumu oluyor bu ?

Son sürüm bios kurulu , bir dönem hiç yapmadı taki... iyi ya artık sorun yok bari son çıkan driverleri kullanayım demeye başlayalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…