5800 sistemin sıcaklık değerleri normal mi?

@Seferdan değerler yüksek zaten az çok bilgili birisi anlayabilir. Boşta hadi kasa kötü, olsun ortam havasız olsun H100i Elite Capellix ile en fazla 70 derece olabilir. Yani standart bir kasa, standart bir ortamda H100i Elite Capellix ile Ryzen 5800X işlemci boşta en fazla 50-60 derece olabilir. Arada anlık voltaj sıçramaları ile hadi en fazla 65 derece olsun. Voltaj sıçramaları dışında 60 derece üstünde problem olma ihtimali var. Prime 95 ile yük altında test edebilir misiniz?
Tmpin sıcaklık değeri için konuşuyoruz değil mi hocam ? Resimdeki 67-80 derece olan tmpin ile ilgili sormuştum ben. Cpu sıcaklığı iyi gözükmüştü bana. İkisi arasında ne fark var bilmiyorum maruz görün lütfen

Isınan değerler CPU'ya da GPU değil anakartın kendi ısı sensorleri.
Evet hocam açıkladığınız için teşekkür ederim. Nette araştırdımda tmpin ile ilgili pek kaynak bulamadım. İdeal sıcaklığının kaç olması gerektiğini bilmediğim için danışmak istemiştim. 80 derece yüksek geldi gözüme

@Seferdan çok pardon konu başlığı ve konu içeriğini okuyup, fotoğraflara bakmadan yorum yaptım. Sıcaklıklar anakart sensörleri ile ilgili olduğu için anakart modelinizde ki tmpin sıralamasına göre nerede ısınma olduğunu öğrenebilirsiniz.

Hocam yanlış anlaşılmasın bende aynı serinin X versiyonunu kullanıyorum PC ilk açılışında Max 75 dereceyi görüyor ama bayağı çok uygulama ile birlikte ama sonra 45 dereceye fixleniyor hangi anakartı kullanıyorsunuz merak ettim değerlerin birçoğu gayet normal ancak tmpin4 yazn bayağı yüksek buhüne kadar herhangi bir sorun teşkil ettimi merak ettim.

Hocam yanlış anlaşılmasın bende aynı serinin X versiyonunu kullanıyorum PC ilk açılışında Max 75 dereceyi görüyor ama bayağı çok uygulama ile birlikte ama sonra 45 dereceye fixleniyor hangi anakartı kullanıyorsunuz merak ettim değerlerin birçoğu gayet normal ancak tmpin4 yazn bayağı yüksek buhüne kadar herhangi bir sorun teşkil ettimi merak ettim.
Rog strix b550f gaming wifi olan anakartı kullanıyorum hocam. Daha yeni kullanmaya başladım pc yi hemen test yaptım bu şekilde çıktı sonuçlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı