5800 TL Bütçe İle Oyun Sistemi

O zaman buna dayanarak yorum yapayim kararınızı vermişsiniz dark marka ürün almayın ilk önce onu soyliyim phanteks varken yukardaki sistem anakart olsun kasa olsun power olsun her açıdan daha iyi kalitede bilgine.
Peki bu anakarttaki fan girişlerinin yetmemesi gibi bi olay var mı ? Ek olarak 3 fan alsam hepsini sıkıntı olmadan takabilir miyim?

Peki bu anakarttaki fan girişlerinin yetmemesi gibi bi olay var mı ? Ek olarak 3 fan alsam hepsini sıkıntı olmadan takabilir miyim?
Anakartta 1 tane 4 pin işlemci ve 4 tane 4 pin normal fan girişi olmak üzere 5 tane giriş var istersen pwm uzatma alarak daha da fan takabilirsiniz.Default olarak işlemci de dahil 5 fan destekliyor.

Anakartta 1 tane 4 pin işlemci ve 4 tane 4 pin normal fan girişi olmak üzere 5 tane giriş var istersen pwm uzatma alarak daha da fan takabilirsiniz.Default olarak işlemci de dahil 5 fan destekliyor.
O zaman 1 islemci fanı, 1 egzos fan, 2 öne fan 1 yukarı tam 5 yapıyor yeterli yani, teşekkür ederim.Peki sizce 500 w yeterli gelir mi ?

500W Yeterli o sisteme.O sistemin yük altında çekeceği güç 350'yi geçmez.Bu arada f işlemciye z anakart değişik olmuş ama ileride K serisi ile değişirseniz mantıklı olur.
Açıkçası INTEL sistem ilk defa topluyorum.O yüzden bütçeme uygun bu anakartı bulabildim.En az 3000 MHZ olmasını istiyorum ki Ram'leri kapasitesiyle kullanabileyim.O.C falan hayatta yapmadım, yapmayı düşünmüyorum.Acaba anakartı düşürüp güzel bir işlemci soğutucu veya biraz zorlayıp sıvı soğutma ekleyebilir miyiz ki ?

Açıkçası INTEL sistem ilk defa topluyorum.O yüzden bütçeme uygun bu anakartı bulabildim.En az 3000 MHZ olmasını istiyorum ki Ram'leri kapasitesiyle kullanabileyim.O.C falan hayatta yapmadım, yapmayı düşünmüyorum.Acaba anakartı düşürüp güzel bir işlemci soğutucu veya biraz zorlayıp sıvı soğutma ekleyebilir miyiz ki ?
Hocam oc yapmayacaksanız zaten sıvı soğutmaya da gerek yok ki zaten ucuz sıvı sogutmaların hava soğutmadan farkı yok sadece havalı dursun diye takılan bir şeye döndü açıkcası.İnternetten derece testlerine bakabilirsiniz misal CM ML240L Sıvı sogutması ile CM Hyper 212x Hava soğutma arasında derece farkı yok.Bu yüzden kalsın sistem böyle belki ilerde 9700k 9600k vs falan alırsınız.

Hocam oc yapmayacaksanız zaten sıvı soğutmaya da gerek yok ki zaten ucuz sıvı sogutmaların hava soğutmadan farkı yok sadece havalı dursun diye takılan bir şeye döndü açıkcası.İnternetten derece testlerine bakabilirsiniz misal CM ML240L Sıvı sogutması ile CM Hyper 212x Hava soğutma arasında derece farkı yok.Bu yüzden kalsın sistem böyle belki ilerde 9700k 9600k vs falan alırsınız.
Anladım hocam teşekkür ederim son bir şey sormak istiyorum. Daha önce topladığım sistemde ekran kartı monteli gelmişti. Sanırım inventus montelemeden gönderiyor, bu işlem zor mu ? Daha önce hiç yapmadım da. Istesem takip gönderme ihtimalleri nedir?

Anladım hocam teşekkür ederim son bir şey sormak istiyorum. Daha önce topladığım sistemde ekran kartı monteli gelmişti. Sanırım inventus montelemeden gönderiyor, bu işlem zor mu ? Daha önce hiç yapmadım da. Istesem takip gönderme ihtimalleri nedir?
Ekran kartı monte işlemi oldukça basittir. Bunun yanı sıra takmadan göndermeleri tamamen güvenlik içindir. Taşıma esnasında ister istemez sallanma olacağı için bu durum sizin için olumsuz sonuçlanabilir. Yani takıp göndermelerini istemeyin. RAM takmaktan çok farkı olmadığını söyleyebilirim. Tek fark taktıktan sonra "güvenlik" için vidalama yapıyorsunuz.

Eger begenirseniz linkini de yollarim.
3600+2X8+B450 ATX+5700 veya XT+480+650W+Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı