5800 TL Monitör dahil sistem toplama

Hangi sistem uzun vadede en iyi oyun performansını verir?

• R5 1600

Oy: 4 66,7%
  • i7 7700

Oy: 2 33,3%

• Oy verenlerin toplamı
    6
Daha fazla  
3 senedir MSI GE 70 2PC Apache laptopumu kullanıyorum, artık bana yetmediğini hissetmeye başladım ve yeni uzun ömürlü bir sistem toplamaya karar verdim. Ekran kartı fiyatları biraz zora soktu beni ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. 2 tane sistem topladım, bunlar arasında tercih yapacağım veya sizin önerdiğiniz düzenlemeleri uygulayacağım. Benim laptopumda 250GB Samsung MSATA SSD'si takılı, onu dönüştürücü ile masaüstüne takacağım, ilk başlarda 8GB RAM alacağım, sonradan bir 8GB daha eklemeyi planlıyorum bütçemi biraz daha toparlayınca, Ryzen işlemciye de OC için daha iyi bir soğutma gerekiyorsa sonradan ekleyeceğim. O zamana kadar stok soğutucusunu kullanacağım. Bilgisayarı oyun amaçlı kullanacağım, oynayacağım oyun tipleri: Witcher 3, PUBG, Wolfenstein 2, Fallout 4, Miscreated vs. bu tip oyunlar. Bu bilgisayar için bütçem monitör dahil 5800 +-150 TL. Birde Vatan bilgisayarda yılbaşı indirimi oluyor mu OEM ürünlere? Kaçmaması gereken bir fırsat mı? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler hepinize.
Untitled.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla vatanbilgisayar diye bir şartınız yoksa - ki olmamasını tavsiye ederim - aşağıdaki sistemi farklı sitelerden araştırarak toplayabilirsiniz.

Ryzen 5 1600 (935 TL)
MSI GTX 1080 ARMOR (2621 TL)
Asus Prime B350M-A (369 TL)
Toshiba P300 1TB (204 TL)
GSKILL RipjawsV 16 GB 3000mhz (888 TL)
Coolermaster Masterbox Lite 5 (286 TL, nanokatalog.com)
High Power 600W 80+ PSU (224 TL)

Monitör olarak da yazdığınız model olabilir. O zaman toplamda 6000 TL civarında tutar.
Monitör 1080 için darboğaz yaratabilir ancak 1070 alırsanız da benzer bir durum söz konusu. İki ekran kartının aralarında şu anda 200 TL gibi bir fark varken ben 1080 almanızı öneririm. Bu arada RAM 16 GB. Siz RAM'i 8 GB'ye düşürüp 1070 alırsanız ve bütçenizi de biraz zorlarsanız 2K monitör edinebilirsiniz.
Bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

İlla vatanbilgisayar diye bir şartınız yoksa - ki olmamasını tavsiye ederim - aşağıdaki sistemi farklı sitelerden araştırarak toplayabilirsiniz.

Ryzen 5 1600 (935 TL)
MSI GTX 1080 ARMOR (2621 TL)
Asus Prime B350M-A (369 TL)
Toshiba P300 1TB (204 TL)
GSKILL RipjawsV 16 GB 3000mhz (888 TL)
Coolermaster Masterbox Lite 5 (286 TL, nanokatalog.com)
High Power 600W 80+ PSU (224 TL)

Monitör olarak da yazdığınız model olabilir. O zaman toplamda 6000 TL civarında tutar.
Monitör 1080 için darboğaz yaratabilir ancak 1070 alırsanız da benzer bir durum söz konusu. İki ekran kartının aralarında şu anda 200 TL gibi bir fark varken ben 1080 almanızı öneririm. Bu arada RAM 16 GB. Siz RAM'i 8 GB'ye düşürüp 1070 alırsanız ve bütçenizi de biraz zorlarsanız 2K monitör edinebilirsiniz.
Bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, toplayacağım sistemi düzenlemede çok yardımcı oldu, ufkumu açtınız :) Tek sorun GTX 1080 ekran kartı söylediğiniz fiyatta sadece Amazon sitesinde satılıyor ve ülkemize yollanamıyor :( O yüzden en uygun fiyatlısını Vatan'da buldum. Şimdi önerdiğiniz sistemden yola çıkarak 2 tane sistem topladım bütçemi zorlayacak şekilde (Ryzen 5 1600 + GTX 1080 almaya kararlıyım), biraz çabalarsam büyük ihtimalle daha iyi bir monitörlü olanı taksitle alabilirim (seçtiğim monitörde G-SYNC özelliği bulunmamakta). Sizin görüşlerinizi merak ediyorum, özellikle kafam 500W PSU'e biraz takıldı (ucuz olsun diye o versiyonu seçtim), yeterli olur mu yoksa 600W olması şart mı, ne gibi negatif yönleri olur eğer 500W alırsam?
SİSTEM11.png
SİSTEM2.png

Dosya Ekleri

• SİSTEM1.png
    SİSTEM1.png
    28 KB · Görüntüleme: 192
Resmi sitelerinden ekran kartı ve işlemci için güç gereksinimlerine bakın. Ona göre karar verirsiniz. 600W ileriye dönük olacağı için tavsiye etmiştim.

Mesela ben şimdi Cooler Master'ın sitesinden hesaplama yaptım, anakartı şimdiden SLI yapılabilen bir modelden alsam, ileride GTX 1080 SLI yapmak istesem ne kadar güç tüketirim diye, işlemciyi de OC yaptığımı varsaydım.
watt.png

Böyle bir hesap çıkardı bana, bu durumda kasayı güç kaynağı dahil olmadan alıp ayrı bir şekilde 650W 80+ bir güç kaynağı almam mantıklı olur değil mi?
Frisby GAMEMAX 650W 80 Plus Bronze Güç Kaynağı Power Supply PSU (244TL)
Cooler Master MasterBox Lite 3.1 Kasa (282 TL)
MSI B350 PC MATE AMD B350 Soket AM4 ATX 64GB DDR4 Anakart (410 TL)
Seçtiğimiz parçaları bunlar ile değiştirmemiz uygun mudur?http://www.nanokatalog.com/MSI-B350...ZjaKAy7mrUyaLMWS6ygyP8Ou86rl-tFRoCMf8QAvD_BwE

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı