5800X ısınıyor

Thief.

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Yeni bir sistem topladım, Intel'den daha yeni geçmiş bulunmaktayım. Genel olarak çok anlamam overclock gibi işlemlerden default şekilde kullanırım-kullanırdım.
Yeni toplamışken işim gereği (3DS Max render vs.) birkaç stabilite testi yapmak istedim. Prime95'i ve FurMark açtım. Bir de ne göreyim 90 derece sabitledi direkt ve 4800 MHz'e çıktı.

Genel olarak bakındım fakat bir çözüme ulaşamadım. Yani ben bu cihaz 4200 gibi rakamlara çıksın istiyorum maksimum. O fan ultra hıza ulaşmadan sakin sakin takılsın istiyorum. Bunu en basit yöntemle nasıl yapabilirim? Masaüstü kullanımda ya da Steam'den bir şeyler indirirken bile 1.4 volta falan çıkıyor sürekli e doğal olarak ısındığından fan da hızlanıyor.

Ne yapmalıyım, ne tavsiye edersiniz?

Sistem:

• ASUS TUF Gaming B550-Plus
  • Corsair Vengeance Black LPX 16 GB(2x8GB) 3600MHz DDR4 RAM (CMK16GX4M2D3600C16)
  • AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz 36MB Cache Soket AM4 işlemci
  • Corsair BKC-1200 4000D Airflow Tempered Glass Mid-Tower Siyah bilgisayar Kasa CC-9011200-WW
  • High Power Super Gd+ Series 750W 80+ Gold Smart Fan
  • Ekran kartım ise GTX 1080 ASUS
  • İşlemci soğutucusu ise Thermaltake Contac Silent 12

Genel olarak bakındım fakat bir çözüme ulaşamadım. Yani ben bu cihaz 4200 gibi rakamlara çıksın istiyorum maksimum. O fan ultra hıza ulaşmadan sakin sakin takılsın istiyorum. Bunu en basit yöntemle nasıl yapabilirim? Masaüstü kullanımda ya da Steam'den bir şeyler indirirken bile 1.4 volta falan çıkıyor sürekli e doğal olarak ısındığından fan da hızlanıyor.
Ryzen Master veya BIOS aracılığı ile çekirdek hızı ve cpu voltajını ayarlayabilirsiniz.

Şuanda alamam ama ilerleyen dönemde ortalama bir tavsiyeniz olursa değerlendirebilirim CPB biosta hangi başlık altinda bulunur?

Edit: BIOS -> Advanced Mode (F7) -> Advanced -> AMD CBS -> Core Performance Boost -> Disabled.

Şu anda alamam ama ilerleyen dönemde ortalama bir tavsiyeniz olursa değerlendirebilirim CPB BIOS'ta hangi başlık altinda bulunur?

Edit: BIOS -> Advanced Mode (F7) -> Advanced -> AMD CBS -> Core Performance Boost -> Disabled.

Aynen öyle hocam tam ben yazıyordum.
AIDA64 programını indirip, test edin.
30 dakika yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı