5800X mi 5700X 3D mi?

B.TRKN

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG STRİX B550 F GAMİNG
RYZEN 7 5700X3D
AMD RX 6750 XT
KİNGSTON FURY 32 GB 3600 MHZ CL18 RAM
NETAC NV 7000 2TB M2 SSD
ARTİC LİQUİD FREEZER II 240MM
ROBOTİK KASA
750 W HİGH POWER PSU
ASUS ROG SWİT 380 HZ 0.3 MS MONİTÖR
ACER FHD 165 HZ 1MS MONİTÖR
Merhaba, şu an kullanmış olduğum işlemcimi değiştirmek istiyorum. Bir arkadaşım 5700X 3D önerdi frekans hızı düşük ama L3 ön belleği fazlaymış. Değiştirmek mantıklı olur mu? Kullanmakta olduğum işlemci 5800X DDR5 geçmek için yeterli bütçem yok her şeyin değişmesi gerekiyor. Genellikle FPS oyunları oynuyorum Valorant LoL gibi kararsız kaldım önerilerinizi bekliyorum. Değiştirmem gereken başka bir parça varsa onu da önerirseniz sevinirim.
ASUS TUF B450 Plus Gaming.
AMD RX 6700 XT.
Rampage 240 mm sıvı soğutma.
32 GB 3200 RAM.
750W güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcutta 5800X kullanıyorsanız 5700X3D'ye geçmeniz anlamsız olur. 5800X Performans olarak Valorant ve LoL gibi oyunlar için gayet yeterli.

Merhaba, şu an kullanmış olduğum işlemcimi değiştirmek istiyorum. Bir arkadaşım 5700X 3D önerdi frekans hızı düşük ama L3 ön belleği fazlaymış. Değiştirmek mantıklı olur mu? Kullanmakta olduğum işlemci 5800X DDR5 geçmek için yeterli bütçem yok her şeyin değişmesi gerekiyor. Genellikle FPS oyunları oynuyorum Valorant LoL gibi kararsız kaldım önerilerinizi bekliyorum. Değiştirmem gereken başka bir parça varsa onu da önerirseniz sevinirim.
ASUS TUF B450 Plus Gaming.
AMD RX 6700 XT.
Rampage 240 mm sıvı soğutma.
32 GB 3200 RAM.
750W güç kaynağı.
Değiştirmenizin pek mantığı yok. Zaten sona gelmişsiniz, bundan sonrası Am5.

Genede 5700X3D'ye geçerseniz önbellek sayesinde dediğiniz oyunlarda özellikle ciddi bir performans artışı yaşanabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video'da 4070 kullanılıyor, oyüzden aynı seviyede bir artış beklemeyin.

Mevcutta 5800X kullanıyorsanız 5700X3D'ye geçmeniz anlamsız olur. 5800X Performans olarak Valorant ve LoL gibi oyunlar için gayet yeterli.
Bunu şunu için istedim yeni asus 380 hz monitör aldım. Fps arada da olsa 380 nin altın düşüyor fps artışı olursa benim için iyi olur. Ön bellek mi daha önemli frekans hızı mı?

Benim genel olarak merak ettiğim konu frekans hızım düşecek am l3 ön belleğim artacak fps artışı ne seviye olur. Soğutmada da sıkıntı yaşıyorum furmark testinde dayanmıyor sıvı soğutma kasaya 240 mm sıvı soğutma takabiliyorum orda da güzel bi sıvı soğutma önerisi olan var mı?

Bunu şunu için istedim yeni ASUS 380 Hz monitör aldım. FPS arada da olsa 380'nin altın düşüyor FPS artışı olursa benim için iyi olur. Ön bellek mi daha önemli frekans hızı mı?

Benim genel olarak merak ettiğim konu frekans hızım düşecek am L3 ön belleğim artacak FPS artışı ne seviye olur. Soğutmada da sıkıntı yaşıyorum FurMark testinde dayanmıyor sıvı soğutma kasaya 240 mm sıvı soğutma takabiliyorum orada da güzel bir sıvı soğutma önerisi olan var mı?
Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz 4:3 mü?

CS için.

CS oynamıyorum hocam valorant da fhd de oynuyorumç

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı