5800X PC açılmıyor

Deniz_Ali

Decapat
Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
431
Makaleler
3
Arkadaşlar, Ryzen 7 5800X ve PF240 sıvı soğutma takılı. PC'ye girerken biraz önce bir uyarı verdi. Bilmem amerigan magentes mi öyle bir şey işte. İngilizcemin yettiği kadarıyla işlemcin çok sıcak diyordu. Girdim baktım BIOS'ta 79 derece işlemci. RTX 3070 takılı sıvı soğutmadan dolayı mı neden dolayıdır böyledir ve nasıl çözebilirim kendi başıma? Hiçbirşeyin darboğaz yaptığını sanmıyorum. Anakartım ROG STRIX B550F, anakartı fakat bir fandan sürekli şöyle elektrikli süpürge gibi bir ses çıkıyor. Bilgisayar açıldı ve HWMonitor programında şu anda 93 derece. Alev mi alıyor neoluyor bu bilgisayara kapatıyorum bilgisayarı öneri yazarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma bozulmuş olmasın? Sonuçta sıvı soğutma takılı ve işlemci çok ısınıyorsa soğutucu devir daim çalışmıyordur bence. Fanlarının dönmesi önemli değil öncelik su pompası çalışıyor mu ona bakmalısın.
 
O şekilde PC'yi çalıştırma. Sıvı soğutma mefta olmuş muhtemelen bende de PF240 vardı ve bozuldu 5800X ile aynı sorunu yaşadım.
Sıvı sogutma sorunlu gibi duruyor.
Sıvı soğutmayı nasıl monte ettin? Fotoğraf atar mısın?
Kusura bakmayın cezalıydım mesaj yazamadım , galiba iki cümleyi tek cümle gibi yazmaktan ceza yemişim :/ Saçmalık. Öncelikle cevap için teşekkür ederim bilgisayarı açtığımda windows ekranı geliyor sıkıntısız çalışıyor derece yüklediği için fanlar yüksek bir şekilde çalışıyor. Pompa sesi nası bir ses olduğunu bilmediğim için birşey söyleyemem. 3-4 Gündür bu şekilde çalışıyormuş bilgisayar farkında değilim. Elimde eski işlemcimden kalan AMD'nin Ryzen 5 3600 stok işlemcisi var. Sizce yarın mediamarkt'tan ucuz bir termal macun alıp deneyeyim mi ? Eğer olursa o şekilde kullanıp sıvı soğutmayıda garantiye göndermeyi düşünüyorum. Veya sahibindenden alıp kullanmayan wraith soğutucuyu alıp garantiden gelene kadar onu kullanmayı düşünüyorum fakat sıvı soğutmayı nasıl sökeceğim hakkında gram fikrim yok. Zaten 1000TL ye almış olduğum B550F anakart bile 3000TL olmuşken bir şeyi bozmaya niyetim yok. Nasıl çıkarabileceğim hakkında fikri olan var mı ? veya çıkarmadan direk sıvı soğutma yerine monte edemez miyim ?
 
Kusura bakmayın cezalıydım mesaj yazamadım, galiba iki cümleyi tek cümle gibi yazmaktan ceza yemişim :/ saçmalık. Öncelikle cevap için teşekkür ederim bilgisayarı açtığımda Windows ekranı geliyor sıkıntısız çalışıyor derece yüklediği için fanlar yüksek bir şekilde çalışıyor. Pompa sesi nasıl bir ses olduğunu bilmediğim için bir şey söyleyemem. 3-4 gündür bu şekilde çalışıyormuş bilgisayar farkında değilim. Elimde eski işlemcimden kalan AMD'nin Ryzen 5 3600 stok işlemcisi var. Sizce yarın MediaMarkt'tan ucuz bir termal macun alıp deneyeyim mi? Eğer olursa o şekilde kullanıp sıvı soğutmayı da garantiye göndermeyi düşünüyorum. Veya sahibindenden alıp kullanmayan Wraith soğutucuyu alıp garantiden gelene kadar onu kullanmayı düşünüyorum fakat sıvı soğutmayı nasıl sökeceğim hakkında gram fikrim yok. Zaten 1000TL'ye almış olduğum B550F anakart bile 3000TL olmuşken bir şeyi bozmaya niyetim yok. Nasıl çıkarabileceğim hakkında fikri olan var mı? Veya çıkarmadan direk sıvı soğutma yerine monte edemez miyim?

Sıvı soğutmayı söküp takması basit yani öyle çok zor değil korkma yaparsın işlemci değiştirip denemene gerek yok bence zaten R5 3600 daha da sorunlu bir işlemci ısı olarak. O yüzden sen kaliteli bir macun al sıvı soğutmayı sök macunu uygulayıp düzgün bir şekilde tak olmazsa sıvı soğutmayı servise yolla derim.
 
Sıvı soğutmayı söküp takması basit yani öyle çok zor değil korkma yaparsın işlemci değiştirip denemene gerek yok bence zaten R5 3600 daha da sorunlu bir işlemci ısı olarak. O yüzden sen kaliteli bir macun al sıvı soğutmayı sök macunu uygulayıp düzgün bir şekilde tak olmazsa sıvı soğutmayı servise yolla derim.
Hocam talep açtım macun sipariş ettim deneyeceğim şimdi aklımda şöyle birşey var bilgisayarı kullanmak için , bu sıvı soğutma düzelmese benim eski r5 3600 den kalan stok soğutucum var. Onu taksam enazından render gibi şeyler yapamasamda oyun falan oynar mıyım geçici süreliğine ?
 
Hocam talep açtım macun sipariş ettim deneyeceğim şimdi aklımda şöyle bir şey var bilgisayarı kullanmak için, bu sıvı soğutma düzelmese benim eski R5 3600'den kalan stok soğutucum var. Onu taksam enazından render gibi şeyler yapamasamda oyun falan oynar mıyım geçici süreliğine?

Geçici süreliğine oynarsin ama işlemci kullanımın artmasın fazla dikkat et kullanım artarsa sıcaklık artar çok sıcaklık olursa bilgisayar kendini kapatır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı