5800X ve 6600XT sisteme PSU önerisi

Bütçe
800

aetayfur78

Megapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 HZ CL 18
İşlemci
5800x
Ryzen 7 5800X ve 6600XT'li bir sistem diziyorum. Ne kadar güçte PSU seçmeliyim? Aklımda 650W gibi düşünüyorum fazla mı olur? Uygun fiyatlı PSU da önerebilirseniz sevinirim.

Bir de bu PSU'larda watt değeri arttıkça elektrik tüketimi mi artıyor?

Artmaz, sistemin talep edeceği güç önemli, siz sadece kaynağı arttırırsınız hepsi bu.

Peki bana minimum kaç W lazım?

550W minimum önerim, 650W attık zaten o rahat yeter.

5800X'i aldınız mı bu arada? Sırf oyun oynayacaksanız 5600X veya gelecek 5600 de iyi olur.

Evet 5800X i satın aldım. Açıkçası İtopya'da 5600X 4250 fiyatındayken 5800X 4499 fiyatındaydı 250 liraya daha iyi bir işlemciyi alayım dedim. İyi mi yaptım emin değilim. Çünkü 5800X bayağı bir güç tüketiyor diğer işlemcilere oranla. Yanında kasa olarak MSI MAG Forge 100R aldım. Bu PSU'larda kasaya uymama durumu oluyor mu yoksa hepsi standart mı?

Evet 5800X i satın aldım. Açıkçası İtopya'da 5600X 4250 fiyatındayken 5800X 4499 fiyatındaydı 250 liraya daha iyi bir işlemciyi alayım dedim. İyi mi yaptım emin değilim. Çünkü 5800X bayağı bir güç tüketiyor diğer işlemcilere oranla. Yanında kasa olarak MSI MAG Forge 100R aldım. Bu PSU'larda kasaya uymama durumu oluyor mu yoksa hepsi standart mı?

Boyutlar yakın olur, bazı ölçüler ATX standardı olmalıdır zaten. PH-P650G uyar ama kasaya.

Aldıysanız hayırlı olsun, soğutucu olarak Fuma 2 alabilirsiniz öneri olsun.

Sıvı soğutmalar daha etkin olmaz mı sizce yanlış biliyorsam kusura bakmayın. Pek bilgi sahibi değilim. Aklımda MSI MAG CoreLiquid modeli var ama biraz indirim bekliyorum.

Sıvı soğutmalar daha etkin olmaz mı sizce yanlış biliyorsam kusura bakmayın. Pek bilgi sahibi değilim. Aklımda MSI MAG CoreLiquid modeli var ama biraz indirim bekliyorum.

CoreLiquid kronik sorunlu, MSI geri toplamaya çağırdı o seriyi V2'si için.

Modele göre değişir, Fuma 2 pek çok sıvı soğutmayı geçen/yakalayan bir performans veriyor.

Anladım teşekkür ederim. Bu arada şu an İncehesap'ta Gaming gecesine giren 2 ürün var 1000 lira altına düşerse değerlendirebilir mi? Ürünler hakkında bilgin var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı