Montajda bir hata vardır, sıvı soğutmanın yüzeyi ile işlemcinin IHS'si temas etmiyordur tam, vidaları tamamen sıkma, vidayı artık döndürmek için güç uygulaman gereken noktada dur.
Montajda bir hata vardır, sıvı soğutmanın yüzeyi ile işlemcinin ıhs'si temas etmiyordur tam, vidaları tamamen sıkma, vidayı artık döndürmek için güç uygulaman gereken noktada dur.
Konuyu açmadan önce şüphelenip 2 kere tekrar taktım. Montajın doğru olduğunu düşünüyorum. Defalarca video izleyip kendi sitesinden fotoğraflara baktım.
Stok ayarlarda bırakırsanız, daha çok ısınacaktır. PBO'yu elle ayarlamanız gerekiyor. Curve Optimizer'a girip bütün çekirdeklere -30 değerini de girmeyi unutmayın.
Ne montajda hata var ne de başka bir şeyde. 128W çekmiş işlemci ve o sıcaklık çok ama çok iyi o güç tüketimi için. Oyunlar veya başka herhangi bir şey asla o kadar güç çekemez zaten.
Tüm çekirdeklere Curve Optimizer'da -30 atınca maksimum frekansta tutunuyor genelde 5800x3Dler. Biraz da termallerden kazanç elde edebiliyoruz. Denemenizi tavsiye ederim.
Merhaba, bunu nasıl yapabilirim? Performansa bir etkisi oluyor mu? 5800x3d kullanıyorum. 2400mm sıvı soğutma ile Aida64 stres testinte maksimum 85° görüyor. Oyunlarda %50 kullanımla 65-70 derecelerde geziyor işlemci sıcaklığı. Ama ne kadar düşük, o kadar iyi diye düşünüyorum.
Bu tür bir işlemle 6-7 derecelik bir düşüş sağlayabilirsem, yazları bu şekilde kullanmayı düşündüm de.
Bende olumlu etki yaptı performansa. 4.4 GHz'de tutunmaya başladı işlemcim. PBO2 Tuner isimli program ile yapabilirsiniz. Windows her başladığında tüm çekirdeklere -30 yazıp Apply'a tıklayacaksınız.
BIOS'unuzda Curve Optimizer menüsü varsa oradan da ayarlayabilirsiniz. BIOS'dan ayarlama kalıcı olur her seferinde uğraşmanız gerekmez.
Ayrıca işlemciniz için 70 ile 64 derece arasında hiçbir fark yok. İkisi de son derece güvenli sıcaklıklar.
Yine de -30 ayarını deneyin. Daha yüksek frekanslarda tutunması olası. Sıcaklıktan ziyade çektiği gücü daha verimli kullanıyor diye biliyorum. 70'de throttle yemez hiçbir güncel işlemci.