Ben de 5700X3D geçtim 240 AiO ile arkadaşlar, eğer throttle durumunuz yoksa 3D işlemciler için normal bir davranış gibi duruyor. Tahminimce çekirdeklerin üstündeki o 3D V-Cache dolayısıyla ısı iletimi yavaşlıyor bu işlemcilerde. Kendim de uzuun uzadıya testler deneyler yaptım açıkçası ve en son normal olduğuna kanaat getirdim, çünkü ne işlemcinin kendisi termal throttle giriyor, ne de sıcaklığı artıyor, 5. saniyede 90 oluyor ama fan devri bile arttırmıyor, 2 saat sonunda da 0.1 derece bile oynamamıştı

Yine de benim gibi kafanızı çok kurcalıyorsa anakart BIOS'unuzdan Curve Optimizer çekin, ben -30 verdim, güç tüketimim 104W'tan 86'ya falan geriledi, herhangi bir frekans veya test puan değişimim de olmadı. Sıcaklıklarım ise 10 derece kadar geriledi, 80 de gayet düzgün bir sıcaklık.
Bu arada AIDA, CB, OCCT, P95, CPU-Z, ve RM ile test ettim ben, gerçek hayat testlerini de CS2, BF1, FH5 ve Superposition ile yaptım. Bu sıcaklık davranışı daha çok sentetiklerde hep, oyunlarda böyle bir durumum olmadı benim.