5800X'in 11700KF'den daha sıcak çalışması

İşlemci ve anakartı aynı anda al yoksa çok pişman oluyorsun, tecrübeyle sabit. :D Bi' arkadaşım B450M S2H aldı sonradan Ryzen 5 3600 alırım diye, Ryzen 5 3600 zamlandı anakart elinde patladı.
Aynı anda toplayacak kadar zengin değilim maalesef. Zaten zar zor alıyorum. İlk işlemci daha mantıklı geliyor 3500 düşünce. Anakart olarak B550 Tomahawk düşünüyorum. BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor mu? GF1 850W ile tüm CPU girişlerini doldurabilirim diye düşünüyorum.

Aynı anda toplayacak kadar zengin değilim maalesef. Zaten zar zor alıyorum. İlk işlemci daha mantıklı geliyor 3500 düşünce. Anakart olarak B550 Tomahawk düşünüyorum. BIOS güncellemesi yapmam gerekiyor mu? GF1 850W ile tüm CPU girişlerini doldurabilirim diye düşünüyorum.
Direkt 5000 Ready geliyor mu bilmiyorum. Gelmiyorsa da sorun değil, BIOS Flash vardır o anakartta. Sitesinden bakarsın.

Az önce bir test izledim. Corsair A500 ile birlikte CoD : MW Online oyununda 5800X 78 derece iken 11700KF 73 derece sıcaklığında. Çoğu oyunda az bir farkla 11700KF daha serin gözüküyor. Bazı oyunlarda biraz sıcak çalışmış ama o doğru. Oyundan oyuna değişmiş ama 11700KF'nin daha serin olduğu oyunlarda fark var.
Sıra tekli ve çoklu çekirdek puanlarına gelince 11700KF için hüzünleniyoruz. Hem çoklu hem tekli çekirdekte yenilen 11700KF 125 TDP ile İntel'in diğer işlemcileri arasına giriyor.
İnternetteki testlerin birçoğu Intel tarafından manipüle edilmiş. Tek kuleli 12 santimlik soğutucu ile tam yükte İ9 10900'ün 40 derece olacağına inanan gerçekten var mıdır acaba? Bir yandan bazı kişiler de bu yalan haberleri yaymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Forumda da isim isim sayabilirim en az 10 kişi, ama saymayacağım.
Bu durumla alakalı @BerkayZ87 ile bir rehber hazırlığındaydık :)D:D spoiler alarmı :D:D) ama 11. Nesil ambargosu kalkınca birazcık erteleme kararı aldık, 11. Nesil incelemeleri de otursun genel kanıtlar üzerinden Intel'in nasıl manipüle edebildiğini ve hangi konuda veya hangi parçada nerede güvenilebileceği ile alakalı güzel bir rehber çıkacak inşallah.
İntel'in 10nm'ye geçmesinin meyvesi gibi gözüküyor.
Hala 14 nanometrede ama sen bilirsin.

ASUS ve MSI B55 anakartların tamamı 5000 ready olarak geliyor diye okumuştum. Kutularında 3000 ready yazıyor ama bu bu serinin asıl hedefi 5000 olunca yazma ihtiyacı duymamışlardır. Ben BIOS bile atmadan 1. nesil çalıştırdım üzerinde B550-A Pro modelinin. Pek endişe etmene gerek yok, direkt çalışacaktır.

Direkt 5000 Ready geliyor mu bilmiyorum. Gelmiyorsa da sorun değil, BIOS Flash vardır o anakartta. Sitesinden bakarsın.

Seni dün konuya etiketledim görmedin veya pas geçtin sanırım. 😄

ASUS ve MSI B55 anakartların tamamı 5000 ready olarak geliyor diye okumuştum. Kutularında 3000 ready yazıyor ama bu bu serinin asıl hedefi 5000 olunca yazma ihtiyacı duymamışlardır. Ben BIOS bile atmadan 1. nesil çalıştırdım üzerinde BB55-A Pro modelinin. Pek endişe etmene gerek yok, direkt çalışacaktır.

Seni dün konuya etiketledim görmedin veya pas geçtin sanırım. 😄
Dün biraz hararetli bi' gün oldu benim için. Bakayım. :D

ortaokula gidiyordum.

İnternetteki testlerin birçoğu Intel tarafından manipüle edilmiş. Tek kuleli 12 santimlik soğutucu ile tam yükte İ9 10900'ün 40 derece olacağına inanan gerçekten var mıdır acaba? Bir yandan bazı kişiler de bu yalan haberleri yaymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Forumda da isim isim sayabilirim en az 10 kişi, ama saymayacağım.
Bu durumla alakalı @BerkayZ87 ile bir rehber hazırlığındaydık :)D:D spoiler alarmı :D:D) ama 11. Nesil ambargosu kalkınca birazcık erteleme kararı aldık, 11. Nesil incelemeleri de otursun genel kanıtlar üzerinden Intel'in nasıl manipüle edebildiğini ve hangi konuda veya hangi parçada nerede güvenilebileceği ile alakalı güzel bir rehber çıkacak inşallah.

Hala 14 nanometrede ama sen bilirsin.

Eğer niyetiniz tamamen objektif bir yaklaşım ise; elimdeki bütün donanımlar ile istediğiniz testleri yapmaya hazırım.

Ofiste Rampage VI extreme, 10920x, custom soğutma GSkill 4x8 3200 Mhz CL 14-14-14-28 CR1 bellek ve Rog Strix Rtx 3090 var.

Evde Asus Prime X570 Anakart, Ryzen 5600x, Corsair H115i pro soğutucu, Gskill 16x2 3800 Mhz CL 14-14-14-28 CR1 ram ve Inno 3d Rtx 3070 var (eşim kullanıyor test için alırım)

İki hafta önce aldığım MSI MPG Z590 Gaming Carbon WIFI anakart var 10 gin içerisinde de amazondan 11600k gelecek.

Intel'in 10Nm'ye geçmesinin meyvesi gibi gözüküyor. Tekli/Çoklu çekirdek performansı üzmüştür ama.

Masaüstü Intel işlemciler hala 14nm
5800X daha iyi bir işlemci. 10700 3800 TL iken 5800X indirimle 3500'e alınabiliyor.
Videoyu atmayı unutmuşum kusura bakmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

10700 = 2500TL 3800TL ne alaka Intel i7-10700 Sekiz Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ayrıca konu 11700 değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı