@xZKy forumdaki kullanıcılardan da birinci dereceden tecrübeleri almayı planlıyorduk, rehberin hazırlığında o kısma gelince konu açıp sizi de etiketlerim o zaman, gerçekten çok iyi olur. Etraf özellikle 5000 serisinin azlığı ve manipülasyonlar yüzünden yanlış bilgilerle dolu, bir yandan direkt yanlış grafikler var -ki rehberde hepsi açıkça belli olacak- bir yandan da grafik okumayı bilmeyen, haliyle de tüm sistemin tüketimini sadece işlemciden sayıp 5800X'in 250W tükettiğini iddia edenler de var.
Hocam ben AMD'ye beslediğim sempatiyi inkar etmem ancak asla bir fanboy da değilim. Bu rehberdeki tek amacım da yanlış bilgilerin ortalığı kaplamasını ve insanların yanlış yönlendirilmelerini önlemek. Aynı işlemci için biri diyor ki stok soğutucu yeterli, öteki fanboy da sırf kötülemek için kullanmamasına rağmen bilmem ne bilmem ne soğutucuyla 80 derecede zar zor kullandım berbat işlemci diyor, işin daha kötü yanı sesi çok çıktığı için meydan bu adama kalırken insanımızdaki her şeyin kötüsünü görme güdüsü yüzünden yalanına herkes inanıyor. Sonra o konudaki herkes onu kaynak alıp başka konuda yazıyor, sonrası zaten malum.
Benzer bir durumu RX 550 önerilerinde görmüştüm, adam sırf fanboyluktan Asus öneriyor halbuki ondan daha ucuza daha performanslı Biostar varyantı var. Bunu diyince de size cahil yaftasını yapıştırıyorlar "Biostar çöp." diye. RX 550 rehberimi de böyle bir olay üzerine hazırlamıştım.