Osman Şerifoğlu
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar, bilgisayardan çok anlayan biri değilim sadece oyun oynuyorum. Şimdi x99 en yeni diye sistem toplucam. Bir kaç yerde fikrinize ihtiyaçım var. Bu işe DDR4 sistem toplama videosunu izledikten sonra gaza geldiğimi itiraf ediyim 
Geri kalan kısmada soğutma filan 1500 lira düşünüyorum ama videoda ki gibi kasayı kesmeye niyetim yok
Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
- Anakart - X99 delux - Satın alındı.
- Ekran kartı- Asus Gtx 980 Roc - Satın alındı
- İşlemci - 5820K - Satın alındı
- Videoda M2x4 bağlantının baya iyi data transferi yaptığını söyleniyor ama ona uygun SSD konusunda bir kaç yorumda değişik şeyler söylendiği için emin olamadım. Gerçekten bu bağlantıya ihtiyicam var mı ? Şuanda toshiba 1 TB 5400 RPM hard disk kullanıyorum. O yüzden 1000 lira kadar bütçe ssd ayırdım ve HDD kullanmıyacağım. Oynadığım oyunlarda 300 GB'ı geçmez
Burada seçimi nasıl yapacağımı şaşırdım doğrusu.
- 4k monitörum var ama bir çok yerde SLI yapmadan 4k yapamazsın dedi. İşlemciyi değiştirip 30'lu olanı almak da istemiyorum aldım bir kere
4K yapmakta zorluk çeker miyim ? Olmadı seneye değiştiririm.
- O.C dan hiç anlamam. Bu anakartı sadece o alt tarafaki TPU tuşunu sağa kaydırıp daha iyi verim almak için satın aldım. Video da başka kart kullansaydılar onu alırdım orasıda ayrı
- RAM'leri ne alıcam konusunda kafa karşışık. Herkes farklı bir şey öneriyor kimisi 2400 kimisi 2100 kimisi 2600 diyor. Corsair 2800'ü kingston 3000 den daha pahalı
Kısacası ben sadece TPU tuşu ile oynayarak bu RAM'leri desteklemesini sağlamak istiyorum. 2400 ile 3000 arasındaki hız farkı açıkcası nedir bilgim yok burayada 1300 e yakın para ayırdım.
Geri kalan kısmada soğutma filan 1500 lira düşünüyorum ama videoda ki gibi kasayı kesmeye niyetim yok
Son düzenleyen: Moderatör: