5820K, X99 Deluxe ve GTX 980 Sistem Toplama

Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayardan çok anlayan biri değilim sadece oyun oynuyorum. Şimdi x99 en yeni diye sistem toplucam. Bir kaç yerde fikrinize ihtiyaçım var. Bu işe DDR4 sistem toplama videosunu izledikten sonra gaza geldiğimi itiraf ediyim :D
  • Anakart - X99 delux - Satın alındı.
  • Ekran kartı- Asus Gtx 980 Roc - Satın alındı
  • İşlemci - 5820K - Satın alındı
Burdan sonrası için nasıl bir yol izliyeceğimi hala karar veremedim :D

1. Videoda M2x4 bağlantının baya iyi data transferi yaptığını söyleniyor ama ona uygun SSD konusunda bir kaç yorumda değişik şeyler söylendiği için emin olamadım. Gerçekten bu bağlantıya ihtiyicam var mı ? Şuanda toshiba 1 TB 5400 RPM hard disk kullanıyorum. O yüzden 1000 lira kadar bütçe ssd ayırdım ve HDD kullanmıyacağım. Oynadığım oyunlarda 300 GB'ı geçmez :D Burada seçimi nasıl yapacağımı şaşırdım doğrusu.
  2. 4k monitörum var ama bir çok yerde SLI yapmadan 4k yapamazsın dedi. İşlemciyi değiştirip 30'lu olanı almak da istemiyorum aldım bir kere :D 4K yapmakta zorluk çeker miyim ? Olmadı seneye değiştiririm.
  3. O.C dan hiç anlamam. Bu anakartı sadece o alt tarafaki TPU tuşunu sağa kaydırıp daha iyi verim almak için satın aldım. Video da başka kart kullansaydılar onu alırdım orasıda ayrı :D
  4. RAM'leri ne alıcam konusunda kafa karşışık. Herkes farklı bir şey öneriyor kimisi 2400 kimisi 2100 kimisi 2600 diyor. Corsair 2800'ü kingston 3000 den daha pahalı :D Kısacası ben sadece TPU tuşu ile oynayarak bu RAM'leri desteklemesini sağlamak istiyorum. 2400 ile 3000 arasındaki hız farkı açıkcası nedir bilgim yok burayada 1300 e yakın para ayırdım.

Geri kalan kısmada soğutma filan 1500 lira düşünüyorum ama videoda ki gibi kasayı kesmeye niyetim yok :D Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. M.2 SSD'ler piyasada mevcut. Tabii ki şart değil ama. SATA 3 arabirimi de gayet iyi. Aşırı masrafa gerek yok diye düşünüyorum. Hoş fiyatlar da normal SSD'ler ile aşağı yukarı aynı. Standartların uyumlu olduğuna emin olduktan sonra alabilirsiniz.
  2. Çift ekran kartını 5820K ile de takarsınız ve perfprmans konusunda devasa bir kaybınız da olmaz. Ama 4K oyun için henüz erken.
  3. BIOS'tan performans moduna da alabilirsiniz.
  4. 5820K frekans desteği: DDR4 1333/1600/2133. Bu bağlamda aşırı uçmaya gerek yok. Fiyat konusunda da CL değeri düşük olan modeller daha pahalıdır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı