5900 TL'ye R3 3100 ve RTX 2060 sistem nasıl?

Bütçe
5900
Siz sistemi aldınız mı?
Yoksa toplayalım mı en baştan şimdi?
Daha parçalar alınmadı .Eski bilgisayarımdan kalan depolama alanı olduğu için bir depolama alanı yok o listede.
Fiyat araştırmada ucuz oldukları için bu parçaları seçtim . B450 anakartı ise Ryzen 4. neslilleri destekleyeceği söylendiği için ilerde işlemciyi yükseltmek amaçlı seçtim yoksa anlık olarak intel10100F almak çok daha mantıklı.

Son düzenleme:

Şu sistemi RAM'den iki adet alarak ve anakartı H410M-K yaparak alabilirsiniz.

1660 neden öneriyorlar acaba?
RTX 2060 1660'a göre daha yeni ve RTX sunuyor ayrıca RTX teknolojisini DLSS teknolojisi ile destekliyor.
Ben FPS manyağı değilim. RTX 60 FPS oynamak yüksek ayarlarda olmasa da benim için gayet doyurucu bir deneyim sağlayacağını düşünüyorum.
Sunduğunuz fikri Benchmark testleri ve oyun testleri ile desteklemenizi rica ediyorum

Ryzen 3100 3.6GHz(1084TL)
Gigabayte 450 S2H 360MHz(OC) (621TL)
Inno3D Geforce RTX2060 Twin x2 OC (3.151TL)
GSKİLL RipjawsV 8GB 3000MHz (Daha sonra bundan bir tane daha alıp 16'ya yükselteceğim.) (361TL)
Thermaltake Litepower 550W120m Fanlı (470TL)
Everst X-Mesh (397TL)
SSD eksik.
PSU kötü TT Litepower serisini önermiyorum.
Evereset kasa mı 🤢.
Onun dışında fena sistem değil.

H410M-K yapmaya gerek var mı?
134 liraya değer mi diyorsun?

Bu dolar kurunda minimum bütçeyle maksimum performans istemek çok normal bence.

Mantıklı bir yorum bende bu para ile alabileceğim performansın dibine kadar sıyırmaya çalışyorum.
Berbat bir sistem olmuş.

Peki neden?
R3 3100 hep karşılaştırılan Intel 10100F'den
Tekli çekirdekte güçsüz Ryzeni geçiyor , çoklu çekirdekte bir tık daha iyi bir performans veriyor Ryzen,
Desteklediği Ryzen3 RAM bellekleri 3200MHz desteklerken INTEL10100F 2666MHz destekliyor,
Ve B450M S2H ile 4. nesil bir Ryzen 5 kullanılabilir olacak iken Intel'de anakart değiştirmek zorunda kalacağım aşikar. Ve R3 3100 OC işlemi yaprak RTX 2060'ü rahatça besleyebilir hale gelecek.
RTX 2060 ise güncel teknoloji aynı zamanda DLSS2.0 destekliyor ve RTX deneyimi için daha stabil bir deneyim sağlayacak.
RAM'lar 380 TL şimdi diğer parçadan kısarken kalıcı olacak ama daha sonra bir 8 GB ekleyerek pekte bir şey kaybetmeyeceğim.
Yani eğer berbat olduğuna inanıyorsan lütfen güzelce istatistikler ile bana açıkla ki bende bilgilenmiş olayım.
Fazlası ile makale okudum testleri inceledim hala gösterdiğin şeyler ile berbat olduğuna inanırsam neden olmasın o parçaları kullanırım fan boyluk yapmaya gerek yok ülke belli fan boyluk zarardan başka bir şey getirmeyecektir.
Ancak sistem uzun ömürlü ve birazda geleceğe yönelik bir işlemci fikrim var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı