5900X overclock yapmalı mıyım?

cancan1135

Hectopat
Merhabalar 5900X sahibiyim. Tüm çekirdekleri overclocklasam fabrika ayarlarına göre oyunlarda veya benchmark testlerinde + puan alabilir miyim? Bazı forumlarda 5900X fabrikasyon olarak tek çekirdekte PBO ile 4, 9-5'lere boostladığı için allcore overclocktan daha iyi diyor yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhabalar 5900X sahibiyim. Tüm çekirdekleri overclocklasam fabrika ayarlarına göre oyunlarda veya benchmark testlerinde + puan alabilir miyim? Bazı forumlarda 5900X fabrikasyon olarak tek çekirdekte PBO ile 4, 9-5'lere boostladığı için allcore overclocktan daha iyi diyor yardımlarınızı rica ediyorum.
Benchmark testlerinde kabaca %10 artış alırsınız ama tek çekirdek performansı düşer.
Yani oyunlarda FPS düşüşü olur. Çünkü default ayarlarda oyunun kullandığı bir kaç çekirdek
4.9-5 Ghz e kadar çıkarken siz bütün çekirdekleri 4.6-4.7Mhz gibi bir değere kilitlemiş olacaksınız.
Bununla direk ilgili bir inceleme videosu izlemiştim, bulursam eklerim.

Ben asıl PBO2 curve optimizer olayını araştırıyor ve deniyorum ama henüz başarılı bir sonuç alamadım.
Default ayarlar şu anda en iyi sonuçları veriyor bende.
CPU-z 689/9974
Cinebench R20 637/8499
max. 60 C
max. 142 W

Tabii ki daha iyi performans alırsınız fakat son kullanıcıysanız gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca anakartınız, güç kaynağınız, kasanız ve işlemci soğutucunuzu yazın.
X570-e, trident-z 3600 16 Cl, rm750 gold
Eğer işlemci ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa gerek yok hocam, ama ben olsam o kadar iyi bir işlemcim varken sınırlarını zorlamak isterdim.
Evet hocam bende sizin gibi düşünüyorum sınırları zorlamak 😁

Benchmark testlerinde kabaca %10 artış alırsınız ama tek çekirdek performansı düşer.
Yani oyunlarda FPS düşüşü olur. Çünkü default ayarlarda oyunun kullandığı bir kaç çekirdek
4.9-5 Ghz e kadar çıkarken siz bütün çekirdekleri 4.6-4.7Mhz gibi bir değere kilitlemiş olacaksınız.
Bununla direk ilgili bir inceleme videosu izlemiştim, bulursam eklerim.

Ben asıl PBO2 curve optimizer olayını araştırıyor ve deniyorum ama henüz başarılı bir sonuç alamadım.
Default ayarlar şu anda en iyi sonuçları veriyor bende.
CPU-z 689/9974
Cinebench R20 637/8499
max. 60 C
max. 142 W
Ben de biraz uğraştım o işe ama çok ufak performans kazandırmasına rağmen sıcaklığı ciddi etkiledi bende hocam. Bir yerden sonra bıraktım. PBO2 yerine PBO'yu autoya aldım öyle kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı