5900X overclock yapmalı mıyım?

5900X için gerçekten bir şey yapmaya gerek yok, voltajı ve çarpanı otomatikte bırakın.
CPU gerekeni yapacak. 3000 serisine göre çok iyileştirmişler default çalışma şeklini.
PBO açınca çok fazla güç çekiyor ve CPU baya ısınıyor. FPS de düşüyor.
Belki render-editing le uğraşanlar için OC-PBO mantıklı olabilir.
HWinfo64 ile değerlere bakın göreceksiniz.

5900X için gerçekten bir şey yapmaya gerek yok, voltajı ve çarpanı otomatikte bırakın.
CPU gerekeni yapacak. 3000 serisine göre çok iyileştirmişler default çalışma şeklini.
PBO açınca çok fazla güç çekiyor ve CPU baya ısınıyor. FPS de düşüyor.
Belki render-editing le uğraşanlar için OC-PBO mantıklı olabilir.
HWinfo64 ile değerlere bakın göreceksiniz.
Siz CPB açık, PBO kapalı şekilde mi kullanıyorsunuz şu an hocam? CPB de kapanırsa kendini boostlamaz çünkü performans düşmesi kaçınılmaz olur. Bir de Elite Capellix 360 soğutucu alma düşüncem vardı ama size danışmak istedim. Stres testi ve oyunlarda oto ayarda işlemciniz ortalama ve maksimum kaçlarda dolanıyor? Benimki yer yer 70'i geçiyor. Maksimum 75'i gördü. Sizin soğutucu yakın çünkü Elite Capellix'e performans olarak. Özellikle Aida FPU sıcaklıklarınızı biliyorsanız rehber olabilir bana.

Siz CPB açık, PBO kapalı şekilde mi kullanıyorsunuz şu an hocam? CPB de kapanırsa kendini boostlamaz çünkü performans düşmesi kaçınılmaz olur. Bir de Elite Capellix 360 soğutucu alma düşüncem vardı ama size danışmak istedim. Stres testi ve oyunlarda oto ayarda işlemciniz ortalama ve maksimum kaçlarda dolanıyor? Benimki yer yer 70'i geçiyor. Maksimum 75'i gördü. Sizin soğutucu yakın çünkü Elite Capellix'e performans olarak. Özellikle Aida FPU sıcaklıklarınızı biliyorsanız rehber olabilir bana.
bendede ml240l var ve dediğin gibi yer ye 75i görüyor, bende 360m capellix almayı düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı