5900X PC toplama

Bütçe
60.000 TL

Avukat Bey

Centipat
Yer
İstanbul
Herkese merhaba,

Bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Bu doğrultuda kendimce ufak çaplı araştırmalar sonucunda donanım parçalarını belirledim. Aşağıda bileşenlerin ve linklerini belirttim. (ayırdığım bütçem 60.000 TL bandında) bu doğrultuda farklı öneri ve tavsiyelerinizle yardımcı olabilirseniz sevinirim.

anakart: ASUS TUF Gaming X570-PRO Wi-Fi II

işlemci: AMD Ryzen 9 5900X

ekran kartı: ASUS TUF Gaming GeForce rtx™ 4070 Ti

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro SL 16 GB (2x8) 3600MHz CL18 (32 GB olarak 2 paket almayı düşünüyorum)

SSD: Samsung 980 Pro nvme™ M.2 SSD 1 TB

soğutucu: Corsair H150 RGB 360 mm sıvı soğutucu

güç kaynağı: MSI MPG A850GF 850W 80+ Gold Power Supply

kasa: iCUE 5000X RGB tempered glass mid-Tower

Öneri ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

5900X'in devri bitti artık. Tekli çekirdekte bir iddiası yoktu zaten. Oyun için zamanında bile toplanmazdı. Şu an 13700KF ve 13900KF biçilmiş kaftan bu bütçe de. Çok daha iyi sistem toplanır.

@Avukat Bey Umarım beğenmişsinizdir.

Son düzenleme:
5900X'in devri bitti artık. Tekli çekirdekte bir iddiası yoktu zaten. Oyun için zamanında bile toplanmazdı. Şu an 13700KF ve 13900KF biçilmiş kaftan bu bütçe de. Çok daha iyi sistem toplanır.

@Avukat Bey Umarım beğenmişsinizdir.
Ekran kartı bununla değişebilir bence:

Ekran kartı bununla değişebilir bence:
Güzel kart fakat performans olarak bir artısı yok. Colorful olan modelin soğutma performansı da gayet iyi. Gaming X vb türevlerden daha hızlı saat hızına sahip. Yine de görsel amaçlı GameRock olan model de alınabilir. Ama hangisi ucuzsa onu tercih ederdim şahsen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı