5900X ve RTX 3090 sistem toplama

Unutmayın RTX 3090 tam yükte 750 Watt çekebiliyor CPU ile birlikte. 1000 Watt alın garanti olsun.

Unutmayın RTX 3090 tam yükte 750 Watt çekebiliyor CPU ile birlikte. 1000 Watt alın garanti olsun.
Peki 1000w alacağım. 750 çekmesi biraz garip geldi bana. Kartın bir problemi var gibi sanki. Yük testlerine baktığım zaman 400'ü pek geçmiyor. Tabi yine de öyle bir kartı riske atmaya gerek yok, 1000w ile garantiye alacağım.

RTX 3090 İ9 10900K ile 750 W çekiyordu. O yüzden dedim garanti olsun 1000W alın.

Dostum dalgamı geçiyorsun sistemde sadece işlemci ve ekran kartımı enerji tüketiyor sanıyorsun ?
Siz sanırım bu sistemleri trafo fln zannediyorsunuz bazı testleri izlemeni öneririm kaç w çekiyormuş bir bak. . Teknobiyotik 3950x+3090 600w psu ile sorunsuz çalıştırdı 750w'mu sıkıntı çıkartıcak.

500W ile de bu sistem çalışır önemli olan işlevini yerine getiriken sorun çıkartmaması sistem hem OC edilecek hem de sistemdeki parçalar zorlandığında extra güç çekecek böyle bir sistem alıp sistemi PSU yüzünden kullanamazsa sorumlusu sen olacaksın.

Seasonic'in şöyle bir güç kaynağını buldum. Çok rahat besler diye düşünüyorum sistemi, ne diyorsunuz? Zaten çok kaliteli bir marka, sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Seasonic piyasadaki diğer markaların güç kaynaklarını üreten çok iyi bir firmadır seni kalite olarak üzmez ama 850W bu sistem için sınırda bir değer sistemi zorladığınızda Power spike olma olasılı var.

O zaman şöyle yapacağım, Bu güç kaynağını en son alıp 1 hafta testler yapıp duruma göre iade edip 1000w'a geçiş yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…