5900X ve RTX 3090 sistem toplama

Ben yine bütçeyi zorlar X570 almaya çalışırım. Belki taksite girer Aorus Master'ı aradan çıkarabilirim.

Öyleymiş evet. Kutusuz olsa sorun olur mu diye düşünüyorum, çünkü fiyat olarak çok iyi. Bakalım, duruma göre alabilirim.

Şubat'a girmeden almak istiyorum tüm parçaları, tabi bu biraz da stok durumuna bağlı. Neden ters etki yapar ki? Hiç Ramlere O.C yapmadığım için bilgisizim bu konuda.

27" yerine 31/32" daha iyi olur diye düşünüyorum. Şuan 27" AOC 27G2U monitörüm var ve bazen çok küçük gibi geliyor gözüme. Belki 4K monitörü 31/32" yapıp 2K olanı 27" alabilirim. Sadece Samsung olmak zorunda değil, diğer monitörlere de bakabilirim. Göz koruma, titreme engelleyici gibi özellikler olduğu sürece açığım monitör önerilerine.

750w değil de 850w ideal gibi bu sistem için. Denk getirebilirsem 1000w, getiremezsem 850w alacağım.
Unutmayın RTX 3090 tam yükte 750 Watt çekebiliyor CPU ile birlikte. 1000 Watt alın garanti olsun.

Unutmayın RTX 3090 tam yükte 750 Watt çekebiliyor CPU ile birlikte. 1000 Watt alın garanti olsun.
Peki 1000w alacağım. 750 çekmesi biraz garip geldi bana. Kartın bir problemi var gibi sanki. Yük testlerine baktığım zaman 400'ü pek geçmiyor. Tabi yine de öyle bir kartı riske atmaya gerek yok, 1000w ile garantiye alacağım.

Peki 1000w alacağım. 750 çekmesi biraz garip geldi bana. Kartın bir problemi var gibi sanki. Yük testlerine baktığım zaman 400'ü pek geçmiyor. Tabi yine de öyle bir kartı riske atmaya gerek yok, 1000w ile garantiye alacağım.
RTX 3090 İ9 10900K ile 750 W çekiyordu. O yüzden dedim garanti olsun 1000W alın.

Siz sanırım bu sistemleri trafo falan zannediyorsunuz bazı testleri izlemeni öneririm kaç W çekiyormuş bir bak. :). Teknobiyotik 3950x+3090 600W PSU ile sorunsuz çalıştırdı 750w'mu sıkıntı çıkartıcak.

500W ile de bu sistem çalışır önemli olan işlevini yerine getiriken sorun çıkartmaması sistem hem OC edilecek hem de sistemdeki parçalar zorlandığında extra güç çekecek böyle bir sistem alıp sistemi PSU yüzünden kullanamazsa sorumlusu sen olacaksın.

Seasonic'in şöyle bir güç kaynağını buldum. Çok rahat besler diye düşünüyorum sistemi, ne diyorsunuz? Zaten çok kaliteli bir marka, sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Seasonic piyasadaki diğer markaların güç kaynaklarını üreten çok iyi bir firmadır seni kalite olarak üzmez ama 850W bu sistem için sınırda bir değer sistemi zorladığınızda Power spike olma olasılı var.

Seasonic piyasadaki diğer markaların güç kaynaklarını üreten çok iyi bir firmadır seni kalite olarak üzmez ama 850W bu sistem için sınırda bir değer sistemi zorladığınızda Power spike olma olasılı var.
O zaman şöyle yapacağım, Bu güç kaynağını en son alıp 1 hafta testler yapıp duruma göre iade edip 1000w'a geçiş yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı